Navigacija
Viber X logo

Konferencija na Ekonomskom fakultetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Konferencija  ''Inovacije i preduzetništvo – pokretači razvoja i zapošljavanja'' 2017, biće održana 15. decembra 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. 

Ceremonija otvaranja ove Konferencije zakazana je za 9 časova u Svečanoj Sali Ekonomskog fakulteta.
Konferencija ima za cilj da aktivira ključne aktere iz naučnih institucija, privrede i nadležnih organa u sferi inovativnog razvoja, preduzetništva i zapošljavanja mladih stručnih kadrova. Kao primarni rezultat konferencije očekuje se uspostavljanje i jačanje saradnje navedenih sektora i Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci s ciljem zajedničkog djelovanja u osnaživanju privrednih mogućnosti i razvoja.

Široko je prihvaćen pristup po kome su inovacije i inovativnost jedan od ključnih pokretača konkurentnosti, od nivoa preduzeća, do nivoa nacionalne privrede. Inovativni menadžment odnosi se na unapređenje upravljanja procesima i resursima koji se koriste kako bi se tržištu isporučila vrijednost, i time omogućilo povećanje konkurentnosti i ukupnog poslovnog uspjeha kompanije. Od posebnog značaja su rješenja koja doprinose povećanju efikasnosti i efektivnosti proizvodnje i poslovanja, odnosno, zadovoljenju potreba tržišta.

Konferencija se organizuje u skladu sa preporukama međunarodnih naučnih foruma vezanih za inovacije, preduzetništvo i zapošljavanje. 

Glavne tematske cjeline Konferencije su: Aktuelna ekonomsko-tehnološka kretanja, privlačenje stranih investicija, priprema većih investicionih projekata, novo radno zakonodavstvo, korištenje sredstava EU fondova, usklađivanje obrazovanja sa potrebama privrede, novi oblici zapošljavanja i dr.

Događaj se organizuje u sklopu manifestacija povodom 42. godine rada i razvoja Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7213/logo-ekonomija.jpg