Navigacija
Viber X logo

III međunarodni simpozijum Energetska efikasnost – ENEF 2017

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

III međunarodni simpozijum Energetska efikasnost - ENEF 2017, biće održan 3. i 4. novembra 2017. godine u Banjoj Luci.

Svečano otvaranje je 3. novembra u 12 časova, u Kristalnoj dvorani hotela ''Bosna'', a Simpozijum će otvoriti ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić. 

Poslije toga, simpozijum će nastaviti svoj rad u petak popodne i u subotu kroz tehničke i stručne sesije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Simpozijum je posvećen problematici energetske efikasnosti u oblastima elektrotehnike, arhitekture i mašinstva, a na njemu će učestvovati predstavnici akademske zajednice, zakonodavstva, saveza opština i gradova te i iz industrije iz Republike Srpske i zemalja regiona. Očekuje se učešće oko 100 učesnika, koji će tokom dva dana izložiti 26 recenziranih radova u tematskim oblastima, 4 predavanja po pozivu, te tri prezentacije vezane za stanje u regulatornim okvirima Republike Srpske, programa rada Fonda za zaštitu životne sredine i ekologiju Republike Srpske, te primjene savremenih tehnologija iz oblasti energetske efikasnosti. 

Održaće se i dvije panelne sesije uz pokroviteljstvo UNDP-ja i njemačkog GIZ-a vezano za energetski menadžment i sistemsko upravljanje energijom.

Inače, ovaj Simpozijum zajednički organizuju Elektrotehnički, Arhitektonsko-građevinsko-geodetski i Mašinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, a uz podršku Saveza energetičara Republike Srpske.

Detaljne informacije o Simpozijumu pročitajte ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7044/thumb_ENEF_2017.png