Navigacija
Viber X logo

Počinju „Oktobarski pravnički dani“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U petak i subotu, 6. i 7. oktobra na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci održaće se 14. međunarodno savjetovanje pravnika „Oktobarski pravnički dani“. Osnovna tema ovog respektabilnog naučnog skupa je „Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema“.

Tim povodom 5. oktobra je na Fakultetu održana konferencija za novinare na kojoj su govorili dekan Pravnog fakulteta prof. dr Željko Mirjanić i generalni sekretar Udruženja pravnika Republike Srpske prof. dr Mile Dmičić. Oni su pozvali pravnike,  nastavnike, saradnike i studente da učestvuju u radu ovog međunarodnog naučnog skupa. Svečano otvaranje i prva plenarna sjednica počinje u petak, 6. oktobra u 10 časova, a održaće se u amfiteatru Pravnog fakulteta. Poslije toga brojni pravnici nastaviće dvodnevni rad u pet katedri.

Za ovogodišnje savjetovanje pravnika stigao je 91 referat od 120 autora. Svi ovi radovi sadrže više od 1500 stranica teksta i štampani su u tri toma časopisa „Pravna riječ“.

Uz ovogodišnje savjetovanje pravnika održaće se još dvije značajne manifestacije.  Tradicionalni pravnički čas ove godine posvećen je istaknutom pravniku, ministru i sudiji Marku Arsoviću, a održaće se u petak 6. oktobra u 18 časova. Nešto kasnije, iste večeri održaće se i promocija knjige „Besjede“, autora akademika prof. dr Rajka  Kuzmanovića.

PROGRAM RADA  sadrži precizan raspored dešavanja i sve druge potrebne informacije o ovom naučnom skupu.


Pravni fakultet UNIBL 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6951/189.jpg