Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 15.sjednice Senata Univerztiteta u Banjoj Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 15. sjednici održanoj 28.9. 2017. godine donio je Odluku o razrješenju dosadašnjeg člana Senata iz reda studenata  Stefana Kuzmanovića i imenovanju Petra Đukić, novog studentskog predstavnika u ovom tijelu. 

Na istoj sjednici prihvaćeni su: Prijedlog pravilnika o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa; Prijedlog o postupku provjere originalnosti završnih radova studenata na II i III ciklusu studija Univerziteta u Banjoj Luci; kao i Uputstvo za sprovođenje procedura javnog konkursa izbora u nastavnička i saradnika zvanja na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Članovima Senat predočena je analize upisa studenata u prvu godinu I i II ciklusa studija na Univerzitetu u Banjoj Luci u akademskoj 2017/2018. godini, te je prihvaćen zaključak da će ista biti predmet razmatranja nakon objavljivanja konačnih rezultata  trećeg upisnog roka.

Na sjednici je prihvaćen Prijedlog izmjena i dopuna Odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima na I, II i III ciklusu studija u školskoj 2017/2018. Godini, te je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima na Kombinovanom studiju II ciklusa „Energetska efikasnost u zgradarstvo“ u školskoj 2017/2018. godini.

Takođe, prihvaćen je Prijedlog  izmjena Pravilnika o oblastima obrazovanja, kao i Prijedlog za izmjene i dopune Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o broju redovnih i vanrednih studenata koji se upisuju u prvu godinu I, II i III ciklusa studija u akademskoj 2017/18. godini na javnim visokoškolskim ustanovama-proširenje liste.

Senat je na svojoj 15. sjednici prihvatio Prijedlog NNV  Medicinskog fakulteta o ponovnom licenciranju Studijskog programa farmacija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Isto tako, prihvaćeni su prijedlozi NNV Fakulteta političkih nauka o izmjeni i dopuni nastavnog plana i programa prvog ciklusa studijskog programa Sociologija  i NNV Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta o izmjeni i dopuni nastavnog plana drugog ciklusa Kominovanog studijskog programa drugog ciklusa akademskih studija „Energetska efikasnost u zgradarstvu“. 

Prihvaćeni su i prijedlozi NNV Filozofskog fakulteta o razrješenju dužnosti doc. dr Svetlane Borojević šefa katedre za Psihologiju i imenovanju doc. dr Siniše Lakića za novog šefa ove katedre.

Donesene su i odluke o proglašenju konkursa neuspjelim: za užu umjetničku oblast Dramaturgija na Akademiji umjetnosti i za užu naučnu oblasti Novinarstvo na Fakultetu političkih nauka.

Senat je na istoj sjednici donio Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja.
Najaviše akademsko tijelo Univerziteta je, takođe, donijelo više odluka o izboru u nastavnička i saradnička zvanja, i to na: Akademiji umjetnosti, Ekonomskom, Elektrotehničkom, Prirodno – matematičkom, Rudarskom, Tehnološkom, Fakultetu bezbjednosnih nauka, Filozofskom, Filološkom i Mašinskom fakultetu. 

Takođe je doneseno više odluka o  davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o urađenoj   doktorskoj disertaciji na: Prirodno-matematičkom fakultetu, Tehnološkom, Filozofskom, Filološkom i Pravnom fakultetu, kao i odluke o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o ocjeni podobnosti teme i kandidata za izradu doktorske disertacije na Tehnološkom, Filozofskom  i Fakultetu poliričkuh nauka.

Senat je donio i Odluku o izmjeni Odluke, broj: 20/3.968-986/16 od 03.10.2016. godine, o imenovanju Komisije za pisanje Izvještaja za ocjenu podobnosti kandidata i teme za izradu doktorske disertacije mr Dragane Petrović na temu “Novi pristup povećanju energetske efikasnosti sistema napajanja“.

Zahtjeva dr Branislava Bijelića za preispitivanje Odluke Senata Univerziteta, broj: 02/04-3.1879-37/17 od 29.06.2017. godine, o izboru dr Vidomira Obradovića u zvanje docenta za užu naučnu oblast Prostorno planiranje i održivi razvoj, kao i Prijedlog dr Dragice Arnautović-Aksić za preispitivanje Odluke Senata Univerziteta, broj: 02/04-3.1879-25/17 od 29.06.2017. godine o izboru dr Maline Čvoro u zvanje docenta za užu naučnu oblast Arhitektonsko projektovanje nije prihvaćen.

Senata je prihvatio Prijedlog NNV Filozofskog fakulteta da se rukopis „Psihologija i filmsko stvaralaštvo“ autora dr Milene Pašić, objavi kao univerzitetska nastavna literatura.

Na istoj sjednici prihvaćeni su prijedlozi za zaključivanje : Sporazuma o zaključivanju ugovora između Univerziteta u Banjoj Luci i  Univerziteta u Torinu- Program Erasmus+;  te Sporazuma o saradnji između Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Sapienza u Rimu, Italija.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6950/unibl_logo_novi.png