Navigacija
Viber X logo

Ambasador Venecuele u posjeti Pravnom fakultetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na poziv Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci i Unije studenata Republike Srpske danas je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci boravila ambasador  Venecuele u Beogradu Nj.E. dr Dija Nader de El Andari.
 Primile su je prodekan za naučno-istraživački rad našeg fakulteta prof. dr  Ljiljana Mijović i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Biljana Antunović. U kraćem razgovoru upoznale su uglednu gošću sa radom Pravnog fakulteta i Univerziteta, poslije čega je Njena ekselencija održala predavanje za studente na temu ,,Aktuelna politička situacija u Venecueli“.

Opširno je govorila o svojoj državi, njenom geografskom položaju, prirodnim bogatstvima i nezavidnim političkim prilikama. Osvrnula se i na problem secesionizma u svijetu i dvostrukih aršina u međunarodnom pravu.

Njena ekselencija ambasador je univerzitetski profesor u penziji. Prije diplomatske karijere koja je počela poslije penzionisanja radila je kao profesor fizike na Univerzitetu u Marakaibu u rodnoj Venecueli.  

Izvor vijesti: Sajt Pravnog fakulteta
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7027/pravni-fakultet-naslovno.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7027/pravni-fakultet.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7027/pravni_-_fakultet1.jpg