Navigacija
Viber X logo

Otvoreni pozivi u okviru Programa EU Kreativna Evropa 2014-2020

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Otvorena su dva poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Programa EU Kreativna Evropa 2014-2020, i to:
- Podrška evropskim projektima saradnje, i 
- Podrška evropskim projektima saradnje koji se odnose na evropsku godinu kulturne baštine 2018

Aplikanti koji se odluče za apliciranje u okviru poziva „Podrška evropskim projektima saradnje“, projektni prijedlog moraju koncipirati tako da projektne aktivnosti doprinose ostvarivanju nekog od sljedećih specifičnih ciljeva:
- jačanje kapaciteta evropskih kulturnih sektora u cilju transnacionalne saradnje
- omogućavanje pristupa kulturnih djela široj publici putem inovativnih pristupa
- doprinos inovacijama i kreativnosti u oblasti kulture putem testiranja novih poslovnih modela.

U okviru „Podrške evropskim projektima saradnje koji se odnose na evropsku godinu kulturne baštine“, vaše projektne prijedloge možete kandidovati ukoliko projektne aktivnosti doprinose ispunjavanju sljedećih ciljeva:
- jačanje pripadnosti zajedničkom evropskom kulturnom prostoru
- promocija kulturnog nasleđa kao izvora inspiracije za umjetničku kreaciju, te povezivanja različitih kulturnih sektora.

Jedan aplikant može aplicirati samo u okviru jednog poziva, a rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 18. januar 2018. godine.

Više detalja oko samih poziva, smjernica za apliciranje, kao i o samom načinu apliciranja možete pronaći na sljedećoj internet stranici: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-european-cooperation-projects-2018_en.

S obzirom na to da se projekti podnose posredstvom elektronske platforme (e-MS), u cilju prikupljanja informacija i unapređenja učešća aplikanata iz Republike Srpske u programima Evropske unije, molimo aplikante iz Republike Srpske da obavijeste Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju (b.vicanovic@meoi.vladars.net, g.perisic@meoi.vladars.net cc d.telic@meoi.vladars.net) o kandidovanju za sredstva Programa EU Kreativna Evropa 2014-2020.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6927/creative-europe-presentation-tbn.png