Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 14. sjednice Senata Univerziteta u Banjoj  Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat  Univerziteta u Banjoj Luci na 14. sjednici održanoj 7. 9. 2017. godine, donio je Odluku  o imenovanju prof. dr Zlatana Kovačevića,  predstavnika Poljoprivrednog fakulteta u Senatu Univerziteta u Banjoj Luci. 

Na istoj sjednici razmatran je i prihvaćen  Prijedlog pravilnika o sadržaju, izgledu i digitalnom repozitorijumu master/magistarskih radova na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Takođe, Senat je upoznat sa planom realizacije Strategije naučnog i tehnološkog razvoja RS 2017-2021. godine „Znanje za razvoj“.

Na 14. sjednici Senata  donesena je i Odluka o imenovanju članova Radne grupe za implementaciju Povelje i Kodeksa Univerziteta u Banjoj Luci, koju će činiti:  prof. dr Radoslav Gajanin, prorektor za NIR, predsjednik;  doc. dr Gordana Rokvić, član;  Dragana Radulović, član;  Dijana Bilanović, član i  Dušan Vrućinić, član.

Senat je donio i Odluku o usvajanju Uputstva o načinu realizacije projekata na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Nakon razmatranja, usvojen je Prijedlog pravila o izvođenju kombinovanih studijskih programa II i III ciklusa na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Prihvaćeni su prijedlozi NNV Medicinskog i Filozofskog fakulteta  o imenovanju šefova katedri za Oralnu hirurgiju, Ortopediju vilica; i Maksilofacijalnu hirurgiju; odnosno  za Opštu pedagogiju i Pedagogiju.

Senat je na svojoj 14. sjednici donio Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja (napredovanje i reizbor).

Takođe, donesene su odluke o proglašenju neuspješnim  konkursa za izbor u zvanje nastavnika za uže naučne oblasti Nuklearna medicina, Hirurgija i Interna medicina i konkursa i za izbor u zvanje nastavnika za užu naučne oblasti  Hirurgija i Otorinolaringologija.

Istovremeno, doneseno je više odluka o izboru u nastavnička i saradnička zvanja, i to na Ekonomskom, Mašinskom, Medicinskom, Prirodno-matematičkom, Filozofskom i Filološkom fakultetu.

Doneseno je i više odlika o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenoj doktorskoj  disertaciji na: Ekonomskom, Medicinskom i Pravnom fakultetu.

Takođe, donesen su odluke o davanju saglasnosti na izvještaj komisije o ocjeni podobnosti teme i kandidata za izradu doktorske disertacije na Medicinskom i Rudarskom fakultetu.

Senat je donio Odluku o davanju saglasnosti za produženje roka za odbranu doktorske disertacije kandidata mr Vanje Daničić pod nazivom „Genetički diverzitet i morfološko-pomološki varijabilitet populacija pitomog kestena (Castanea sativa Mill.) u Bosni i Hercegovini“.

Prihvaćen je Prijedlog odluke NUV Akademije umjetnosti o usvajanju izvještaja komisije o prvom upisnom roku za upis kandidata na prvi ciklus studija na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, kao i Zahtjeva Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta za korekciju i proširenje liste za upis studenata u akadamesku 2017/2018 godinu.

Istovremeno, donesen je zaključak da  fakulteti najkasnije do 15.9.2017. godine pošalju zahtjeve za proširenje liste kandidata koji se upisiju u prvu godinu I, II i III ciklusa studija u akademskoj 2017/2018. godini ukoliko planiraju proširenje istih.

Senat je prihvatio Prijedlog NNV  Prirodno-matematičkog fakulteta za upis kandidata na treći ciklus studija na studijskom programu matematika i Prijedlog NNV Fakulteta bezbjednosnih nauka o utvrđivanju prijedloga za izmjenu i dopunu nastavnog plana i programa.

Zahtjev  dr Radmile Čokorilo za preispitivanje Odluke Senata Univerziteta od 29.06.2017. godine je vraćen NNV Fakulteta političkih nauka na izjašnjavanje. I  zahtjev dr Dragice Arnautović-Aksić za preispitivanje Odluke Senata Univerziteta broj od 29.06.2017. godine o izboru dr Maline Čvoro u zvanje docenta za užu naučnu oblast Arhitektonsko projektovanje vraćen je NNV AGGF-a.

Zahtjev  dr Voje Radića za preispitivanje Odluke Senata Univerziteta od 13.07.2017. godine o izboru dr Željka Lakića u zvanje docenta za užu naučnu oblast Ratarstvo-Krmno bilje, kao i Zahtjev Vedrana Francuza za preispitivanje Odluke Senata Univerziteta od 25.05.2017. godine za izbor Dušanke Slijepčević u zvanje asistenta za užu naučnu oblast Teorijska sociologija su odbijeni.

Senat je razmatrao i prihvatio prijedloge za zaključivanje sljedećih ugovora i sporazuma o saradnji:

- Međuinstitucionalnog ugovora za 2017-2018 između institucija programskih i partnerskih zemalja Univerziteta Makedonija iz Soluna, Grčka i Univerziteta u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina;
- Sporazuma o međusobnim odnosima Prirodno-matematičkog fakulteta, Bosna i Hercegovina i Fakulteta za tehnologiju polimera, Slovenj Gradec, Republika Slovenija;
- Dopune Sporazuma o saradnji između Državnog instituta za ruski jezik „A.S.“ Puškin (Rusija, Moskva) i Univerziteta u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina; te
- Sporazuma o akademskoj razmjeni i saradnji između Univerziteta u Gdanjsku (Poljska) i Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6910/unibl_logo_novi.png