Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 13. sjednice Senata Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat  Univerziteta u Banjoj Luci na 13. sjednici održanoj 13. jula 2017. godine, razmatrao je i prihvatio Prijedlog akademskog kalendara za 2017/2018. godinu, kao i

Analizu upisa studenata u prvu godinu I ciklusa studija na Univerzitet u Banjoj Luci u akademskoj 2017/2018. godini.

Na istoj sjednici je usvojen zaključak da organizacione jedinice dostave komentare  na Prijedlog pravila o izvođenju kombinovanih studijskih programa III ciklusa studija i Prijedlog pravila o izvođenju kombinovanog studijskog programa drugog ciklusa akademskih studija na Univerzitetu u Banjoj Luci, kako bi isti bili uvršteni  u pomenute prijedloge i razmatrani na septembarskoj sjednici.

Senat je prihvatio  i prijedloge NNV Fakulteta političkih nauka  UNIBL za izmjenu i dopunu nastavnog plana i programa I ciklusa studijskim programima Politikologija  i  Novinarstvo i komunikologija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Takođe, prihvaćen je prijedlog NNV  Akademije umjetnosti o imenovanju mr Snježane Popović Vulete za šefa katedre za Klavir; te prijedlozi NNV  Medicinskog fakulteta: o razrješenju prof. dr Jovana  Vojinovića dužnosti šefa Katedre za dječiju i preventivnu stomatologiju;  o imenovanju doc. dr Olivere  Dolić za šefa Katedre za dječiju i preventivnu stomatologiju; o razrješenju prof. dr Slavoljuba Živkovića dužnosti šefa Katedre za bolesti zuba i endodonciju; i o imenovanju doc. dr Aleksandre Đeri za šefa Katedre za bolesti zuba i  endodonciju.

Senat je na istoj sjednici donio Odluku o izmjeni konkursa za izbor u zvanje nastavnika na užoj umjetničkoj oblasti Reprodukcija muzike za nastavne predmete: Klavir, Korepeticija i čitanje s lista, Istorija i teorija pijanizma, Metodika nastave klavira, Analiza interpretacije  i  Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u nastavnička i saradnička zvanja (reizbor i izbor u viša zvanja).

Najviše akdamsko tijelo je na svojoj 13. sjednici donijelo više odluka o izboru u nastavnička i saradnička zvanja, i to na: Medicinskom, Pravnom i  Poljoprivrednom fakultetu.

Donesena je i Odluka o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o urađenoj   doktorskoj disertaciji na Elektrotehničkom fakultetu, te više odluka o  davanju saglasnosti na izvještaj komisije o ocjeni podobnosti teme i kandidata za izradu doktorske disertacije, i to na: Akademiji umjetnosti, Medicinskom, Pravnom i Fakultetu političkih nauka.

Senat je  donio Odluku o imenovanju Komisije za ocjenu podobnosti teme, kandidata i mentora za izradu doktorske disertacije za mr Andreju Figurek na temu pod nazivom: „Uloga fibroblastnog faktora rasta 23 u ranoj dijagnostici poremećaja metabolizma minerala i koštane mase u hroničnoj bubrežnoj bolesti“.

Prihvaćen je Prijedloga NNV Medicinskog fakulteta da se rukopis „Fizičkohemijske metode analize“, autora doc. dr Dijane Jelić objavi kao univerzitetska nastavna literatura.

Takođe, prihvaćen je Prijedlog NNV Fakulteta bezbjednosnih nauka o izmjeni i dopuni prijedloga plana upisa studenata u školsku 2017/18. godinu na prvi ciklus studija.

Senat je na istoj sjednici prihvatio i Prijedlog za zaključivanje Sporazuma o saradnji između Union univerziteta u Pekingu za osnivanje „16+1 Unije Fakulteta turizma“ između Kine i zemalja centralne  i istočne  Evrope.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6781/large_uni-2__1_.jpg