Navigacija
Viber X logo

Profesor Roland Iling održao predavanje na Medicinskom fakultetu UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci 7. juna 2017. godine profesor Roland Iling iz Engleske, održao je predavanje o perspektivama savremene radiologije i pružanja zdravstvenih usluga.

Profesor Iling dolazi sa Univerzitetskog koledža u Londonu i glavni je medicinski direktor međunarodne kompanije Affidea.

Profesor Iling je studentima i ljekarima govorio o perspektivama razvoja radiologije, zdravstvenih sistema i pružanja zdravstvenih usluga. Posebno je naglasio da su, tehnološkim razvojem i zahtjevi pacijenata veći. „Sa širenjem upotrebe interneta svi pretražuju na Guglu, ako imaju medicinski problem prvo pretraže na Guglu. Mislim da je to isto i u Banjoj Luci i u Portugalu, i u Irskoj i u Londonu, a svi će postati zahtjevniji u onom što žele“, rekao je profesor Iling.

Profesor Iling gostujući je profesor na doktorskim studijama Medicinskog fakulteta, što je prema riječima dekana Fakulteta prof. dr Ranka Škrbića posebno važno za jačanje međunarodne saradnje. ,,Pokušavamo da, što je moguće više, dovedemo stranih profesora u Banju Luku i da ih predstavimo našim studentima, specijalizantima, doktorantima, ali isto tako da određen broj naših pošaljemo na edukaciju u inostranstvo '' rekao je dekan Škrbić.

„Profesor Iling dolazi iz Oksforda i  medicinski je direktor Affidea, sistema koji pruža dovoljno bazičnih znanja, ljudi, razmjene iskustava, digitalnih platformi i svega ostalog važnog za razvoj i budućnost“, istakao je Marin Bilić, direktor Affidea Banja Luka.

Profesor Iling je zaključio da je ova saradnja vitalna, ne samo za dobre rezultate već i zbog obrazovanja i povezivanja Banje Luke  sa ostalim evropskim centrima i zajedničkog međunarodnog djelovanja.

Radio-televizija Republike Srpske
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6639/103046.jpg