Navigacija
Viber X logo

Održano 13. takmičenje studenata Pravnog fakulteta u besjedništvu

Opšte

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj 27. juna 2017. godine održano je 13. takmičenje studenata ovog fakulteta u besjedništvu koje već tradicionalno organizuje Centar za retoriku i govorništvo „Institutio Oratoria“, kojim rukovodi profesor dr Nikola Mojović.

Nastupilo je 12 mladih oratora koji su se takmičili u dvije discipline: govor na zadatu temu i govor na temu po slobodnom izboru.

Prema ocjeni žirija sveukupni pobjednik ovogodišnjeg 13. takmičenja studenata u besjedništvu je Igor Kanjski. On je pobijedio i u disciplini govor na zadatu temu. Sa najvećim brojem glasova posjetilaca, osvojio je i nagradu publike. Kada je riječ o  disciplini govor na temu po slobodnom izboru nagradu su podijelile Milica Ristić i Suzana Obradović. Takođe, studentski savez Pravnog fakulteta uručio je posebnu nagradu za govor koji je po njihovom mišljenju najbolje promovisao rodoljubive vrijednosti, a pripala je Mirjani Milašinović, koja je govorila o potrebi očuvanja srpskog jezika.

Pozdravne besjede održali su dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci profesora dr Željko Mirjanić, advokat Nenad Janićević, regionalni sekretar Međunarodne unije advokata i profesor dr Nikola Mojović.

Nastupe mladih oratora pratili su  brojni studenti, roditelji i prijatelji, ali i mnogi profesori i gosti iz javnog života Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Više informacija na sajtu Pravnog fakulteta, na linku: https://pf.unibl.org/veche-za-pam%D1%9Be%D1%9Ae.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6720/Prva.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6720/144.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6720/145.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6720/147.jpg