Navigacija
Viber X logo

Konstitutivana sjednica  novog saziva Komiteta za etička pitanja Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci 12.6. 2017. godine održana je konstitutivna sjednica novog saziva Komiteta za etička pitanja Univerziteta u Banjoj Luci na kojoj je za predsjedavajućeg ovog tijela izabran dr Goran Latinović, docent na Filozofskom fakultetu UNIBL. 

Prethodno je Senat Univerziteta u Banjoj Luci na svojoj sjednici održanoj 25. 5. 2017. godine imenovao članove Komiteta kojeg, osim doc. Latinovića, čine: prof. dr  Zdenka Babić, prof. dr Duško Vulić, prof. dr Đorđe Vuković, doc. dr Maja Manojlović, doc. dr Siniša Mitrić, sekretar Fakulteta političkih nauka Josif Ilić, te studenti: Jovana Marijanac i Gavrilo Kerkez.

Konstitutivnoj sjednici u Rektoratu prisustvovao je i rektor prof. dr Milan Mataruga koji  je pružio podršku nezavisnom, objektivnom i principijelom radu Komiteta zasnovanom na etičkim principima i važećim pravnim normama, kao i  predsjedavajući Komiteta u prethodnom sazivu prof. dr Mira Mandić koja je novoizabranim članovima ovog tijela prenijela iskustva u radu prethodnog saziva Komiteta. 

Takođe, na sastanku je dogovorena dinamika budućeg rada Komiteta za etička pitanja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6657/Naslovna.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6657/IMG_7331.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6657/IMG_7333.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6657/IMG_7340.JPG