Navigacija
Viber X logo

Počeo peti Seminar ličnih i profesionalnih vještina

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, 12. maja 2017. godine, svečano je otvoren peti po redu Seminar ličnih i profesionalnih vještina (Soft Skills Academy - SSA) koji tradicionalno organizuje  Lokalni komitet Evropskog udruženja studenata elektrotehnike (Electrical Engineering STudents’ European  assoCiation  - EESTEC).

Kako je istaknuto na otvaranju, cilj ovog seminara je da 40 studenata našeg Univerziteta prisustvuje interaktivnim predavanjima-treninzima, te tako steknu dodatna znanja i vještine koje nemaju priliku da steknu na redovnim predavanjima, a koje su od velikog značaja za njihov budući napredak i karijeru.

Svečanosti otvaranja seminara prisustvovao je i prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta prof.dr Radoslav Gajanin,  koji je učesnicima poželio uspješan rad, te pohvalio trud i angažovanje studenata Elektrotehničkog fakulteta-članova  Lokalnog komiteta EESTEC, na organizaciji jednog ovakavog događaja, izuzetno korisnog za studente.

Seminar će trajati tri dana i treninzi će se održavati u prostorijama Rektorata Univerzietat u Banjoj Luci,  Univerzitetskog preduzetničkog centra i Elektrotehničkog fakulteta.  Odabranih 40 učesnika će prisustvovati treninzima iz: upravljanja projekata, timskog rada, konstruktivne kritike, javnog nastupa, emocionalne inteligencije i po prvi put ove godine i Scrum-a . Treninge će voditi međunarodno sertifikovani treneri Evropskog udruženja studenata elektrotehnike i predstavnici kompanija iz Banja Luke.

Organizacija Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (eng. - EESTEC) okuplja studente elektrotehnike i srodnih nauka. Čini je 53 lokalnih komiteta lociranih na univerzitetima u više od 25 evropskih država. Cilj organizacije je da kroz radionice i razmjene studentima elektrotehnike i računarstva pruži mogućnost da unaprijede svoje stručno znanje, razviju organizacione sposobnosti i upoznaju se sa industrijom i obrazovnim sistemom evropskih zemalja.
Više detalja na www.softskillsacademy.rs.ba.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6546/Fotka_5.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6546/Fotka_4.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6546/Fotka_3.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6546/Fotka_2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6546/Fotka_1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6546/Naslovna.JPG