Navigacija
Viber X logo

Održano predavanje na temu „Bezbjednost i zaštita informaciono-komunikacionih sistema“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U organizaciji Univerzitetskog računarskog centra Univerziteta u Banjoj Luci i kompanije S4E iz Beograda 23. maja 2017. godine održano je više predavanja na temu „Bezbjednost i zaštita informaciono-komunikacionih sistema“ kojima su pored stručnih saradnika Univerziteta u Banjoj Luci iz ove oblasti prisustvovali i studenti, kao i predstavnici IT kompanija iz regiona.

Kompanija S4E je ekskluzivni predstavnik za Palo Alto Networks, Brocade Networks i MicroFokus. Palo Alto Networks je kompanija sa najvećim rastom na polju zaštite (firewall) i bezbjednosti u oblasti informacionih tehnologija. Spada u pet vodećih kompanija na globalnom nivou.

Svoje izlaganje na ovom skupu imali su Nikola Vasov na temu „Digitalna transformacija i bezbjednost“, Nenad Basta na temu „Sistemi napada i zaštite“ i Peter Lechman na temu „Palo alto networks rješenja, nova generacija“.

Bezbjednost i zaštita informacija i baza podataka postala je jedno od najznačajnih pitanja država, institucija i pojedinca u svijetu informaciono-komunikacionih tehnologija. Bezbjednost informacija i podataka je sve više ugrožena raznim vrstama napada, koji za cilj imaju krađu povjerljivih podataka, identiteta pojedinca, nelegalno kontrolisanje transakcija i zbog toga mogu da nanesu veliku štetu državama, institucijama i pojedincima. U cilju povećanja zaštite informaciono-komunikacionih sistema neophodno je konstantno stručno usavršavanje kadrova iz oblasti IT sektora u vidu prezentacija, predavanja i konferencija.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6581/01.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6581/02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6581/03.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6581/04.JPG