Navigacija
Viber X logo

Nastavnici, saradnici i studenti Tehnološkog fakulteta UNIBL u posjeti Sloveniji

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Nastavnici, saradnici i studenti studijskog programa Tekstilno inženjerstvo Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, boravili su u periodu 17-19. maja 2017. u Republici Sloveniji. 

Tom prilikom su obišli Prirodno-tehnički fakultet Univerziteta u Ljubljani, Odsjek za tekstil, grafiku i dizajn (Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, www.ntf.uni-lj.si ) i upoznali se sa načinom rada i studiranja na ovom fakultetu.

Pored toga posjetili su tvornice „Alpina“, Žiri (www.alpina.si ) i „Filc“, Škofja Loka (www.filc.si ), gdje su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u procesu proizvodnje specijalnih vrsta obuće i savremenom proizvodnjom netkanog tekstila. 

Ova posjeta je organizovana u okviru dugogodišnje uspješne saradnje na bilateralnim projektima sa Republikom Slovenijom, koje Tehnološki fakultet UNIBL realizuje sa kolegama sa Odsjeka za tekstil, grafiku i dizajn Prirodno-tehničkog fakulteta Univerziteta u Ljubljani.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6585/tehnoloski_5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6585/tehnoloski_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6585/tehnolsoki_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6585/tehnolski_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6585/PRVa__3_.jpg