Navigacija
Viber X logo

MEXT stipendije za 2018. godinu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Amabasada Japana u Bosni i Hercegovini objavila je poziv za prijavu kandidata za MEXT stipendije za 2018. godinu. Stipednije će se dodjeljivati za : postdiplomski istraživački studij (MA/PhD); za studente-dodiplomce; za stedente tehnoloških fakulteta, te za studente fakulteta za stručno usavršavanje.

Više informacija o uslovima koje kandidati trebaju ispuniti, kao i upute za apliciranje, te prateći obrasci dostupni su na  sajtu Amabadase japana, na linku: 
http://www.bosnia.emb-japan.go.jp/itpr_bs/00_000185.html

Rok za predaju aplikacija je 20. juni 2017. godine do 17.00 sati.

Neophodno je da svi zainteresovani kandidati pošalju svoje prijave na adresu Ambasade Japana u BiH (Bistrik 9, 71 000 Sarajevo), ili iste dostave lično. Potrebno je naznačiti ''Application for MEXT 2018'' na  koverti. Dokumenti koji stignu u ambasadu nakon navedenog roka neće biti prihvaćeni.

Sve potrebne informacije su dostupne na veb stranici Ambasade Japana http://www.bosnia.emb-japan.go.jp/itpr_bs/00_000185.html te u uputama za apliciranje i telefonski upiti neće biti prihvaćeni. U slučaju potencijalnih dodatnih pitanja, ista mogu biti poslana na email adresu: embassyofjapan.culture@sx.mofa.go.jp.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6554/MEXT-Japan_reunion.png