Navigacija
Viber X logo

Konkurs za učešće na ljetnoj školi Radbound Univerziteta u Nijmegenu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna razmjena – raspisan je konkurs za studente doktorskih studija ili akademsko osoblje, za učešće na ljetnoj školi Radbound Univerziteta u Nijmegenu, Holandija.

Dostupno je pet stipendija, svaka u trajanju od po pet dana, plus dva dana puta. Razmjena se mora obaviti tokom ljeta 2017. godine.

Stipendijom su pokriveni: dnevni troškovi u  iznosu od 160,00 evra (za troškove života) i  putni troškovi do iznosa od 275,00 evra. Viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan da ove troškove snosi sam. Takođe, stipendista sam snosni troškove puta i rezervacije smještaja, te se po dolasku na instituciju prijema i potpisivanju ugovora o razmjeni vrši refundacija troškova.

Na konkurs se mogu prijaviti svi studenti doktorskih studija ili akademsko osoblje Univerziteta u Banjoj Luci, a za konkurs je potrebno dostaviti:
- CV u Europass formatu sa bibliografijom, te
- prijedlog Ugovora o razmjeni sa detaljnim planom rada

Svu traženu dokumentaciju potrebno je dostaviti višem stručnom saradniku za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta, elektronskom ili običnom poštom, na e-adresu: jelena.rozic@unibl.org ili na adresu: Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A (sa napomenom: za Erasmus+, kreditna razmjena). 

Rok za dostavljanje dokumentacije je do 10.05.2017. godine do 12.00 sati.

Više informacija na sljedećim linovima:
- o Univerzitetu: http://www.ru.nl/io/english/
- o ljetnoj školi: http://www.ru.nl/radboudsummerschool/courses/all-courses/ 
- informacije o osiguranju: www.ru.nl/exchangestudents/medical-services/health-liability/  
- informacije o smještaju: www.ru.nl/exchangestudents/housing

Po završetku konkursa, komisija za odabir kandidata sa Univerziteta u Banjoj Luci će izvršiti provjeru podobnosti pristiglih prijava.  Odobrene prijave će potom, kao nominacije biti poslane partnerskom EU univerzitetu koji odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Banjoj Luci.

2016-17_Erasmus+ Staff Training form_inbound

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6446/Intro_Erasmus1.jpg