Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 54. sjednice Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice Upravni odborUniverzitet u Banjoj Luci

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci na 54. sjednici održanoj 26.4.2017. godine dao je saglasnost na izmjene i dopune Statuta Mašinskog fakulteta UNIBL. Takođe, data je saglasnost za zaključivanje Sporazuma o stipendiranju između Fondacije FAIRNETZEN iz Esena, Njemačka i Univerziteta u Banjoj Luci, kao i Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Grada Banja Luka. 

Nakon razmatranja, Upravni odbor je usvojio Izvještaj o realizaciji plana javnih nabavki na Univerzitetu u Banjoj Luci za period januar – mart 2017. godine, te je donio odluke o pokretanju postupka javne nabavke i rješenja o imenovanju komisije za javnu nabavku: 
- hemikalija za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci; te
- usluga izrade glavnog projekta za izgradnju objekta Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. 

Upravni odbor je na istoj sjednici razmatrao pitanje utvrđivanja odgovornosti za nastalu štetu Univerzitetu u Banjoj Luci, te donio Odluku kojom se upućuje rektor  da inicira i pokrene disciplinski postupak protiv lica koja su svojim propustima u radu pruzrokovala štetu Univerzitetu, a prema pravosnažnim sudskim presudama i konačnim rješenjima o prekršaju u kojima je Univerzitet označen kao odgovoran. Takođe, upućuje se Služba za pravne, kadrovske i administrativne poslove Univerziteta da pokrene regresni (odštetni) zahtjev prema licu čija je odgovornost za propuste u radu utvrđena u provedenom disciplinskom postupuku.

Na istoj sjednici usvojen je Izvještaj o sudskim sporovima Univerziteta u Banjoj Luci.

Upravni odbor je isto tako donio Odluku o izmjeni Odluke Upravnog odbora, od 19.07.2016. godine, o imenovanju koordinatora projekta „Stručna institucija za tehničke preglede vozila Republike Srpske“. Izmjenom  je definisano  da se odrednica „koordinator projekta“ mijenja riječima „ovlašteni voditelj posla“, te je određen prof. dr Darko Knežević da predstavlja Konzorcijum. 

UO je u nastavku sjednice donio  Odluku o visini pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita u akademskoj 2017/18. godine na: Akademiji umjetnosti, Rudarskom i Tehnološkom fakultetu. 

Nakon razmatranja, Upravni odbor je odbio Žalbu prof. dr Mihajla Mijanovića na Rješenje rektora Univerziteta u Banjoj Luci, od 06.04.2017. godine.

Upravni odbor je usvojio zapisnik Komisije u vezi sa Javnim pozivom za zakup poslovnog prostora na Univerzitetu u Banjoj Luci i odobrio zaključivanje ugovora o zakupu.

Takođe, data je saglasnost na  zaključivanje Memoranduma o poslovnoj saradnji između Društva za istražinje, proizvodnju, preradu, distribuciju i promet nafte i naftnih derivata i istraživanje i proizvodnju prirodnog gasa Naftna industrija Srbije a.d. Novi SAd i Univerziteta u Banjoj Luci , kao i Sporazum o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Arcadia Trade d.o.o .
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6489/uni-1.jpg