Navigacija
Viber X logo

Predstavljen program manifestacije „Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na pres konferenciji održanoj 10. aprila 2017. godine, predstavljen je program manifestacije „Dani studenata Univerziteta u Banjo Luci“ koja će u organizaciji Studentskog parlamenta našeg Univerziteta biti održana u periodu od 18. do 28. aprila.

O manifestaciji su govorili rektor Univerziteta prof. dr Milan Mataruga, predsjednik Studentskog parlamenta Željko Sladojević i predsjednik Organizacionog odbora „Dana studenata Univerziteta u Banjoj Luci“ Ratko Savić.

Kako je tom prilikom istaknuto, manifestacija će obuhvatiti brojne sportske, edukativne, kulturne, volonterske i zabavne sadržaje kroz koje će se prestaviti naši studenti, ali i promovisati  Univerzitet u Banjoj Luci kao najbolji izbor za studiranje, te predstaviti i  Banja Luka kao grad sa bogatim i sadržajnim studentskim životom.

Svečana ceremonija otvaranja manifestacije biće upriličena 18. aprila u Narodnom pozorištu Republike Srpske, s početkom u 20 časova.

Između ostalog, u okviru  “Dana studenata“ biće održane Sportske igre tokom kojih će naši studenti odmjeriti snage iz osam sportskih disciplina. Takođe,  biće održano niz radionica („Liderstvo, „Didžejing“…), a u okvir jedne od njih – radionice „Grafiti“ studenti će uz  podršku priznatih stručnjaka iz ove oblasti, oslikati mural  koji simbolizuje naš Univerzitet. Takođe, biće održan Sajam stipendija i zapošljavanja.

Biće upriličeno i  niz kulturnih događaja poput izložbe studenata Akademije umjetnosti UNIBL, predstave Studentskog pozorišta „Vlado Zeljković“, Stend-ap večeri uz učešće Srđana Dinčića i dr.

Tih dana studenti će organizovati i volontersku akcija na čišćenju i uređivanju trim - staze i zelenila u Rekreativnoj zoni Banj brdo, te će se, takođe, aktivno uključiti u realizaciju Dana otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci i  zajedno sa rukovodstvom Univerziteta i fakulteta, te nastavnicima i saradnicima predstaviti maturantima Univerzitet u Banjoj Luci kao nabolje mjesto za studiranje. Dan otvorenih vrata biće održan 25. aprila kada će naš Univerzitet  ugostiti preko 2000 maturanata iz cijele Republike Srpske.

Neće izostati ni zabavni sadržaji, pa će studenti, naši sugrađani, ali i svi oni koji se zateknu tih dana u Banjoj Luci biti u prilici da uživaju u Džez večeri, Žurci na otvorenom , Kinu na otvorenom, kao i koncertu grupe Riblja čorba.

Organizaciju manifestacije pomogli su Univerzitet u Banjoj Luci, Grad Banja Luka, Kabinet predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture, te brojne kompanije.

Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike srpske.

Više informacija u priloženom programu.


Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci - program


POJEDINAČNE NAJAVE događaja u okviru manifestacije

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6370/Untitled-2.jpg