Navigacija
Viber X logo

Studenti iz Rusije na usavršavanju na našem Univerzitetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Krajem februara na Univerzitet u Banjoj Luci doputovala je grupa studenata iz Rusije na stručno usavršavanje. 

Pet studenata iz Belgoroda, sa Tehnološkog univerziteta „V. G. Šuhov“, sa kojim naš univerzitet ima potpisan ugovor o saradnji, ostaće u Banjoj Luci mjesec dana i pohađaće, uz pomoć studenata Filološkog fakulteta, predavanja na Arhitektonskom i Fakultetu političkih nauka. 

Dvije studentkinje iz Moskve, postdiplomci na Institutu za ruski jezik „A. S. Puškin“, upoznavaće se sa metodikom predavanja ruskog i drugih jezika na Filološkom fakultetu, i podijeliće tokom tri mjeseca svoga boravka ovdje i svoja iskustva i znanja u predavanju ruskog jezika kao stranog, kroz samostalno izvođenje nastave u obliku različitih lektorskih vježbi za studente rusistike.   

Za sve ruske studente organizovan je intenzivni kurs srpskog jezika, koji drže studenti četvrte godine Odsjeka za ruski i srpski jezik i književnost Filološkog fakulteta. 

Ovo je ujedno i najava događaja koji nas očekuju u narednom periodu. Naime, tokom maja i juna mjeseca očekuju se uzajamne posjete predstavnika našeg i univerziteta u Nižnjem Novgorodu, za vrijeme kojih je planirano potpisivanje ugovora o saradnji. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6295/_____1.jpg