Navigacija
Viber X logo

Prijave za takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju do 20. aprila

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministarstvo nauke i tehnologije jedanaestu godinu zaredom organizuje takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju, a inovatorski timovi mogu da se prijave do 20. aprila 2017. godine.

Nagradni fond za takmičenje iznosi 35.000 KM, a kao i prethodne godine specijalne nagrade će dobiti i najuspješniji srednjoškolski tim i najuspješniji studentski tim.

Cilj takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije.

Takmičenje se odvija u više krugova od kojih je prvi krug eliminacioni gdje se osim originalnosti velika pažnja posvećuje realnoj mogućnosti tržišne verifikacije.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju rezultat je saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Više informacija može se naći na sajtu www.inovacije.org kao i na sajtu Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6335/NTI_od_sase_019036372.jpg