Navigacija
Viber X logo

Pozivi za učešće na kursevima o zemljišnoj politici i ruralnom razvoju na Tajvanu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Međunarodni centar za obuku i proučavanje zemljišne politike objavio je pozive za prijavu učesnika na Kurs o zemljišnoj politici održivog ruralnog razvoja  i  Kurs o legalizaciji i oporezivanju zemljišta koji će biti održani od 19. maja do 16. juna 2017. godine na Tajvanu.

U prvom slučaju, kandidati trebaju biti osobe koje rade kao administratori, na poslovima planiranja ili koji poznaju oblast zemljišne politike i ruralnog razvoja, a kada je riječ o drugom kursu, kandidati trebaju biti osobe koje rade u oblasti oporezivanja zemljišta i legalizaciji, ili bilo kojoj drugoj oblasti koja se odnosi na tu temu.

Kada je riječ o ostalim uslovima, kandidati moraju tečno govoriti i pisati engleski jezik kako bi bili u mogućnosti da prate predavanja i uputstva predavača na engleskom jeziku.

Nema ograničenja po pitanju godina kandidata, ali kandidati moraju biti u zdravstvenom stanju da mogu putovati. Oni kandidati koji boluju od hroničnih bolesti moraju ponijeti količinu lijekova koja je dovoljna za trajanje njihovog boravka na Tajvanu. Za izabrane kandidate Centar snosi troškove osiguranja.

Centar pokriva za svakog učesnika Kursa povratnu avionsku kartu u ekonomskoj klasi, dočekuje učesnike na aerodromu, te obezbjeđuje smještaj i hranu tokom trajanja obuke. Centar ne snosi troškove vize, aerodromskih taksi, ili smještaja van okvira Centra. 

Svi kandidati moraju popuniti formular i poslati ga najkasnije do 7. aprila 2017. godine na adresu predstavnika Tajvana u Mađarskoj:

Joe Y. KUO, 
Telefon: :+36-1-266-2884; 
Faks:+36-1-266-4003
Imejl: ycjuo@mofa.gov.tw
Veb-sajt: http://tro.hu

Više informacija možete naći u priloženim dokumentima.

Invitation_for_nomination-LAND_TAXATION

Inviation_for_nomination-LAND_POLICY

Course_outline-land_policy

Application_form-land_policy

Course_outline-land_taxation

Application_form-_land_taxation

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6314/201412041358551.jpg