Navigacija
Viber X logo

Održan prvi sastanak Komiteta za osiguranje kvaliteta UNIBL u novom sazivu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, 10.3. 2017. godine održan je prvi sastanka Komiteta sa osiguranje kvaliteta Univerziteta u Banjoj Luci u novom sazivu. 

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o akreditacija studijskih programa, te je nakon diskusije zaključeno da se svim dekanima fakulteta/Akademije uputi dopis sa zahtjevom da do 17. marta kandiduju studijski program  prvog ciklusa koji će ući u proces akreditacije (sa svakog fakulteta po jedan), te da prijedlog dostave Kancelariji prorektora za nastavu i studentska pitanja. Takođe, precizirano je da  samoevaluacioni izvještaji studijskih programa koji su izabrani za proces akreditacije trebaju biti završeni na svim fakultetima  do 30. juna 2017. godine i dostavljeni u elektronskoj formi na istu adresu. 

Na sastanku je, takođe, diskutovano o realizacija plana aktivnosti na osnovu završene institucionalne akreditacije  iz  2013. godine, te je zadužen član KOK-a Ozren Trišić da do 31. marta napravi izvještaj o realizaciji plana naknadnih aktivnosti na osnovu završene akreditacije. Isto tako, definisano je da je rok za izradu samoevaluacionog izvještaja UNIBL, kao uslova za pokretanje postupka reakreditacije Univerziteta, 31. juli 2017. godine. 

Jedna od tačaka dnevnog reda na sastanku KOK-a odnosila se na prikupljanje pokazatelja kvaliteta  za 2015. i 2016. kalendarsku godinu. U vezi sa ovom tačkom naglašena je potreba za što bržim stavljanjem u punu funkciju informacionog sistema na našem Univerzitetu kako bi se mogli pratiti svi usvojeni pokazatelji kvaliteta kao i realizovati druge aktivnosti iz domena osiguranja  kvaliteta.  Kao rok za prikupljanje podataka za  pet  revidiranih pokazatelja kvaliteta za 2015. i 2016. kalendarsku godinu određen je 1. oktobar 2017. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6302/uni-1.jpg