Navigacija
Viber X logo

Konkurs za međunarodnu razmjenu studenata i akademskog osoblja

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je Javni konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja za akademsku 2017/18. godinu, za šta je budžetom planirano 55.000 maraka.

Konkurs je raspisan za odlazak redovnih studenata sa prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa javnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse u inostranstvu.

Putem konkursa sufinansira se i odlazak akademskog osoblja sa javnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske u inostranstvo radi obrazovnog ili naučno-istraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na visokoškolskim ustanovama ili naučno-istraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u inostranstvu.

Na konkurs se mogu prijaviti i studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučno-istraživačkim ustanovama, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Republici Srpskoj.

Putem konkursa sufinansira se i dolazak akademskog osoblja sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi obrazovnog ili naučno-istraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučno-istraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Republici Srpskoj.

Konkurs je otvoren do 19. maja ove godine  i dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6413/large_Zgrada_Vlade_1_442572777.JPG