Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 51. sjednice  Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice Upravni odborUniverzitet u Banjoj Luci

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci na 51. sjednici održanoj 30.1.2017. godine dao je saglasnost rektoru Univerziteta za zaključivanje sudskog poravnanja u predmetu koji se vodi pred Okružnim privrednim sudom između “ICM Electronics” d.o.o. Novi Sad i Univerziteta u Banjoj Luci, te je zadužena služba Rektorata da pokrene regresni zahtjev  prema odgovornim licima  u navedenom predmetu.

Upravni odbor je takođe, prihvatio  Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Univerziteta u Banjoj Luci, a  koje se odnose na definisanje budućeg statusa  Fakulteta bezbjednosnih nauka kao organizacione jedinice Univerziteta u Banjoj Luci.

Upravni odbor je nakon diskusije i korekcije Prijedloga finansijskog plana koja se odnosila na tekuće rashode, donio odluku o usvajanju Finansijskog plana Univerziteta u Banjoj Luci za 2017. godinu.

Na istoj sjednici razmatran je i usvojen Izvještaj o realizaciji Plana javnih nabavki na Univerzitetu u Banjoj Luci u 2016. godini, kao i Plan javnih nabavki na Univerzitetu za 2017. godinu.

Takođe, donesene su odluke o pokretanju postupka javne nabavke i rješenja o imenovanju komisija za javnu nabavku, u to:
- računarske opreme za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci;
- usluga prevoza za potrebe izvođenja nastavnog procesa na Univerzitetu u Banjoj Luci;
- usluga održavanja vozila za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci;
- usluga održavanja računarske i birotehničke opreme za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci;
- usluga štampanja za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci;
- materijala za tekuće održavanje objekata Univerziteta u Banjoj Luci;
- pokretnog planetarijuma za potrebe Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci; te
- ugostiteljskih usluga za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci.

Upravni odbor dao je saglasnost na zaključivanje više memoranduma i sporazuma o saradnji, i to:
- Memoranduma o razumijevanju između Češkog Univerziteta prirodnih nauka u Pragu (CZECH UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES Prague) i Univerziteta u Banjoj Luci;
- Deklaracije između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Poatjeu;
- Sporazuma o naučno-istraživačkoj i tehničkoj saradnji između Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske;
- Sporazuma o saradnji između Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banjoj Luci i Naučno voćarskog društva Republike Srpske;
- Sporazuma o saradnji između Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banjoj Luci i Komore inženjera poljoprivrede Republike Srpske.

U nastavku sjednici usvojen je zaključak da će Izvještaja o radu projekta „Stručna institucija za tehničke preglede vozila Republike Srpske“ u 2016. godini, biti razmatran nakon što bude dostavljen finansijski izvještaj za prethodnu godinu.

Na istoj sjednici prihvaćen je Zahtjev Ekonomskog fakulteta za upućivanje Inicijative za izmjenu Regulacionog plana „Jug 1“, kao i Zahtjev Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci za izmjenu Odluka Upravnog odbora, broj: 03/04-3.3844-36-1/16,  03/04-3.3844-36-2/16 i 03/04-3.3844-36-3/16.

Nakon razmatranja Zahtjeva Aleksandra Stojanovića za ostvarivanje prava na uvećanje osnovne plate po osnovu posebnih uslova rada konstatovano je da  Komisija za reviziju radnih mjesta sa pravom na uvećanje osnovne plate nije dostavila listu pomenutih radnih mjesta iako je u skladu sa zaključkom  Upravnog odbor bila dužna da to uradi, te je donesen zaključak da se imenuje nova komisija.

Upravni odbor je na svojoj 51. sjednici upoznat sa Pregledom sudskih sporova Univerziteta u Banjoj Luci u 2016. godini, te su zadužene nadležne službe da za narednu sjednicu pripreme izvještaj o pomenutim sudskim sporovima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6164/uni-3.jpg