Navigacija
Viber X logo

Sastanak u okviru pripremnih aktivnosti za akreditaciju studijskih programa na UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Rektoratu Univerziteta  u Banjoj Luci,  28. 12. 2016. godine održan je prvi sastanak u okviru pripremnih aktivnosti za akreditaciju studijskih programa našeg Univerziteta.

Sastanku su prisustvovali  prodekani za nastavu fakulteta/Akademije, direktor Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske prof. dr Miroslav Bobrek  i saradnica u Agenciji Tatjana Radaković, te Ozren Trišić, viši stručni saradnik za osiguranje kvaliteta na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Akreditacija studijskih programa naredni je korak u procesu ocjene kvaliteta rada Univerziteta , nakon što je Agencija 2013. godine akreditovala Univerzitet u cjelini  čime je potvrđen standard kvaliteta u njegovom radu, shodno standardima i smjernicama za osiguranje kvaliteta u evropskom prostoru visokog obrazovanja (ESG standard) i kriterijumima za akreditaciju visokoškolskih ustanova u BiH.

Na sastanku je direktor Bobrek upoznao  prodekane sa aktivnostima koje je neophodno provesti u procesu akreditacije studijskih programa, počevši od interne samoevaluacije koju će obaviti timovi na fakultetima sastavljeni od prodekana za nastavu, rukovodioca studijskog programa, koordinatora kvaliteta, predstavnika studenata, predstavnika privrede odnosno sektora u kojem studenti pronalaze posao, te predstavnika fakultetske administracije; preko nezavisne recenzije samoevaluacionog izvještaja, do eksterne evaluacije koje će raditi komisije Agencije za akreditaciju. 

Takođe, na sastanku je pojašnjeno kojih sve normativa i smjernica treba da se pridržavaju timovi prilikom izrade samoevaluacionog izvještaja, te je naglašeno da je rok za njegov završetak kraj akademska 2016/2017. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6079/Prva__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6079/treca.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6079/druga.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6079/cetvrta.JPG