Navigacija
Viber X logo

Rektor primio nagrađene studente StES-a 2016

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci 14.12.2016. godine rektor Univerziteta prof. dr Milana Mataruge primio je najuspješnije studente koji su izlagali radove na 9. naučno – stručnoj konferenciji „Studenti u susret nauci“. Tom prilikom rektor je čestitao najuspješnijim studentima i izrazio veliko zadovoljstvo ovogodišnjom konferencijom koja je okupila više od 200 učesnika iz 15 zemalja.

U razgovoru sa rektorom najuspješniji studenti su imali priliku da podijele iskustva sa ovogodišnje konferencije, ali i konferencija održanih prethodnih godina, kao i da upute svoje sugestije za narednu konferenciju. Takođe, bilo je i riječi o dešavanjima na Univerzitetu u Banjoj Luci, o programima studentske razmjene i učešću naših studenata na naučno-stručnim konferencijama u inostranstvu. Rektor je posebno naglasio važnost promocije najboljih i najtalentovanijih studenata našeg Univerziteta, a razgovaralo se i o odluci o obavljanju prirpavničkog staža za najbolje studente Univerziteta u Banjoj Luci.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci Zoran Grahovac i predsjednik Organizacionog odbora StES – a 2016  Luka Miladinović još jednom su čestitali studentima i pozvali ih da se aktivno uključe u organizaciju 10. naučno – stručne konferencije StES koja će nositi prefiks „MEĐUNARODNA“.

Na prijemu su uručene vrijedne nagrade za najuspješnije studente. 

Najuspješniji studenti na 9. naučno – stručnoj konferenciji su :
- Amrudin  Alagić, student Poljoprivrednog fakulteta Univerzitet u Banjoj Luci (iz oblasti poljoprivrednih nauka);
- Nedeljko Đogo, student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (iz oblasti medicinskih nauka);
- Amel Emkić, Fakultet za građevinarstvo i geodeziju Univerziteta u Ljubljani  (inženjerstvo i tehnologija); 
- Aleksandra Savić, student Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (humanističke nauke);
- Nataša Sladojević i Vedrana Došen sa Prirodnom-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Nataša Lukić, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu ( u oblasti prirodnih nauka);
- Danijela Vuletić, Ekonomski institut Akademije nauka Češke Republike i Ljubica Kaurin, Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci  (društvene nauke).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6032/IMG_5316.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6032/IMG_5319.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6032/savic.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6032/djogo.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6032/jovana.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6032/amrudin.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6032/ljubica.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6032/dosen.jpg