Navigacija
Viber X logo

Premijerka Željka Cvijanović održala predavanje na Fakultetu političkih nauka

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Nastavljajući realizaciju serije predavanja pod nazivom „U susret Danu Republike Srpske“, Studentska organizacija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, ugostila je u petak 23.12.2016. godine na Fakultetu predsjednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović koja je tom prilikom studentima održala predavanje na temu „Dvadeset i pet godina Republike Srpske“. 

Predsjednicu Vlade RS u ime Univerziteta prethodno  je pozdravio rektor Milan Mataruga i zahvalio joj što je izdvojila vrijeme da posjeti Univerzitet i  obrati se profesorima i studentima povodom predstojećeg Dana Republike Srpske. Gošću je u ispred Fakulteta političkih nauka  pozdravila i doc. dr Vesna Šućur-Janjetović, prodekan za naučnoistraživački rad FPN-a. 

Predsjednica Cvijanović je poručila prisutnim da je prioritet Republike Srpske jačanje ekonomije i svih njenih institucija, a da bi taj zadatak bio uspješan neophodno je da svi članovi daju svoj doprinos, što se posebno odnosi na buduće akademske građane. "Smatram da su univerziteti jako uporište za jednu bolju budućnost koju treba da ostvarujemo u Republici Srpskoj", rekla je predsjednica Cvijanović i dodala da studenti moraju razumjeti procese u kojima živimo, ne samo na mikro ili regionalnom planu, već i na globalnom nivou.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6060/IMG_5588.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6060/IMG_5584.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6060/IMG_5583.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6060/PRva.JPG