Navigacija
Viber X logo

Održana premijera dokumentarnog filma „Studentska brigada“

Opšte

Dana 22.12.2016. godine,  na Filozofskom Fakultetu Univerziteta u  Banjoj Luci upriličena je projekcija dokumentarnog filma ,,Studentska brigada“ , reditelja Mladena Vučkovića. Organizator ovoga događaja bio je Savez studenata Filozofskog fakulteta.

Kako je tom prilikom istakao autor filma, Studentska brigada je bila zapostavljena u našem javnom prostoru sve donedavno , a ovaj film trebao bi da aktuelizuje ovu temu i da bude dostojan spomenik jednom vremenu i jednoj generaciji ljudi.

Organizatori ovog događaji Saveza studenata Filozofskog fakulteta nisu krili zadovoljstvo što su jedan ovakav događaj organizovali na svom fakultetu, te su naglasili  je ovo samo jedna u nizu budućih  korak u obilježavanju sjećanja na Studentsku brigadu.

Savez studenata Filozofskog fakulteta je zainteresovan da u saradnji sa drugim studentskim organizacijama i Fakultetima organizuje projekcije i time značajno  podigne svijest o značaju sjećanja na učešće studenata u Studentskoj brigadi.

Premijeri filma su prisustvovali brojni učesnici Studentske brigade, roditelji poginulih studenata, profesori, studenti, kao i drugi zainteresovani.

O utisku koji je ostavio na gledaoce, najbolje svjedoči muk u prepunom amfiteatru koji je nastupio sa posljednjim kadrom filma.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6057/2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6057/IMG_0395.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6057/IMG_0376.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6057/6.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6057/5.JPG