Navigacija
Viber X logo

Konstituisan 8. saziv Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Na osmoj  konstitutivnoj sjednici Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, održanoj 6. decembra 2016. godine, jednoglasno je izabrano rukovodstvo pomenutog saziva studentskog predstavničkog tijela na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Za predsjednika Parlamenta izabran je Zoran Grahovac, student Mašinskog fakulteta (drugi mandat), zamjenici predsjednika su Stefan Kuzmanović, student Poljoprivrednog fakulteta i Željko Sladojević, student Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, dok je za sekretara izabran Miloš Kovačević, student Fakulteta političkih nauka.

Istovremeno, imenovani su članovi Senata i Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci iz reda studenata, te su  izabrani predsjednici komisija koje djeluju u sastavu Studentskog parlamenta.

Kako je istaknuto na pomenutoj sjednici, prioriteti u budućem djelovanju  Studentskog parlamenta su: aktivno učešće u kreiranju upisne politike za narednu akademsku godinu, rad na usklađivanju iste sa stvarnim potrebama tržišta rada, te reviziji studijskih programa, nastavnih planova i programa.

Takođe, insistiraće se na rekonstrukciji postojećih studentskih domova (paviljon 1. i 2.) i većem izdvajanju za studentske stipendije i programe međunarodne razmjene studenata, te će se pratiti implementacija usvojene odluke o obavljanju pripravničkog staža za najbolje studente generacije, dobitnike Zlatne značke Univerziteta. 

Parlament će, isto tako, podsticati  učešće naših studenata na konferencijama u regionu i inostranstvu, kao i  njihovu naučnoistraživačku i izdavačku djelatnost.

Takođe, aktivno će učestvovati u izradi strategije razvoja Univerziteta u Banjoj Luci za naredni period, kao i izmjenama i dopunama važećih zakonskih propisa na Univerzitetu  i propisa kojima se uređuju razni oblici studentskog organizovanja i omladinskog aktivizma, te izboru studenata u studentska predstavnička tijela…

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5999/20161206_160252.jpg