Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 50. sjednicu Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice Upravni odborUniverzitet u Banjoj Luci

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci na 50. sjednici  održanoj 23.12.2016. godine  donio je Odluku o razrješenju Aleksandra Force člana Upravnog odbora iz reda studenata, te je verifikovao mandat Saši Kukiću, novoizabranom članu ovog  tijela iz  reda studenata.

Na sjednici je razmatran i usvojen Pravilnik o korišćenju službenih vozila na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Takođe, donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Plana javnih nabavki na Univerzitetu u Banjoj Luci za 2016. godinu, kao i Odluka o davanju saglasnosti za provođenje postupka zajedničke javne nabavke u okviru Erazmus+ projekta.

Na istoj sjednici donesene su i  odluka o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja Medicinskog specijalističkog centra i njegovom osnivanju kao podorganizacione jedinice Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Doneseno je i više odluka o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora, sporazuma i memoranduma o sardnji, i to:

-  Ugovora o provođenju službene provjere ispunjavanja uslova za tretiranje i označavanje drvenog materijala za pakovanje i izdavanju službene potvrde između Univerziteta u Banjoj Luci i Uprave Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlja bilja, Sarajevo
- Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Vroclavu (Poljska);
- Protokola o saradnji između Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu;
- Ugovora o saradnji između Filološkog fakulteta Univerziteta „SUOR ORSOLA BENINCASA“ u Napulju i Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci;
- Ugovora o saradnji između Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci i Aleksandru loan Cuza University of lasi, Rumunija, i učešće u projektu Erazmus;
- Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Novom Sadu;
- Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Regulatorne agencije za komunikacije.

U vezi sa prethodnom tačkom dnevnog reda usvojen je zaključak da se od svih predlagača sporazuma i ugovora o saradnji ubuduće zahtijeva detaljno obrazloženje prijedlog saradnje, te da se u prvom kvartalu 2017. godine pripremi izvještaj  sa pregledom  zaključenih akata o saradnji, odnosno  efekata njihove dosadašnje primjene.

Nakon razmatranja Informacije Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u vezi sa potpisivanjem Ugovora o međusobnoj saradnji na pripremi i realizaciji projekta Međunarodnog kongresa između Univerziteta u Banjoj Luci i Agencije Zepter Passport Banja Luka, sa nacrtom budžeta, donesen je zaključak da Upravni odbor ostaje pri svojoj ranijoj odluci koja se odnosi na zaključivanje navedenog ugovora.

Upravni odbor je prihvatio  Zahtjev Elektrotehničkog fakulteta za davanje saglasnosti za potpisivanje Aneksa Ugovora o zakupu sa Telekomunikacijama Republike Srpske a.d. Banja Luka, kao i Prijedlog  Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci za smanjenje troškova školarine za vanredne studente Centra za vanredni učiteljski studij u Derventi.

Nakon razmatranja  Pregleda korisnika prostora Univerziteta u Banjoj Luci u Univerzitetskom gradu koji su pripremili finansijski direktor i generalni sekretar Univerziteta, donesen je zaključak da se sve postojeće odluke o davanju saglasnosti za korištenje prostora  (izuzev onih koje se odnose na sljedeće korisnike: JU Studentski centar „Nikola Tesla“, „Bakal“, Preduzeće za poštanski saobraćaj RS,  „Glas Srpske- trgovina“,a.d, Institut za genetičke resurse, Zavod za farmaciju i Akademiju umjetnosti) stave van snage i da se isti obavijest o tome, te da se raspiše javni poziv za korištenje navedenih prostora.

Na sjednici je data saglasnost rektoru Univerziteta da opunomoći advokata Miljkanu Pucaru za zastupanje Univerziteta u Banjoj Luci, kao stranke u sudskom sporu koji se vodi pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci, a po tužbi doc. dr Radenka Višnjića.

Takođe,  donesena je Odluka o izmjeni Odluke Upravnog odbora o utvrđivanju Prijedloga izmjena i dopuna Regulacionog plana zaštićenog područja „Univerzitetski grad“ u južnoj zoni.

Upravni odbor je, nakon razmatranja Zaključka Proširenog kolegijuma,  dao saglasnost na pismo namjere  Banjalučke berze a.d. Banja Luka da se u okviru Univerzitetskog grada osnuje tehnološki park, te je usvojen  zaključak da se, u cilju pokretanja postupka javno-privatnog partnerstva, u narednom periodu pristupi izradi studije  ekonomske opravdanosti osnivanja parka.

U nastavku iste sjednice, 29.12.2016. godine Upravni odbor je dao saglasnost na Plan rada projekta „Stručna institucija za tehničke preglede vozila Republike Srpske“ za 2017. godinu, dok je koordinator projekta prof. dr Darko Knežević zadužen da dostavi detaljan finansijski plan. Istovremeno, zadužen je rektor da donese Odluku o formiranju Projektnog  tima projekta.

Takođe, Upravni odbor je dao saglasnost na zaključivanje Međuuniverzitetskog  sporazuma 2016-2018 između institucija  programskih  i partnerskih zemalja u programu ERASMUS+ (KA1- Razamjena studenata  i osoblja), između Univerziteta u  Banjoj Luci  i KU Luven.

Na svojoj posljednjoj sjednici u 2016. Upravni odbor je usvojio Program rada Univerziteta u Banjoj Luci  za 2017. godinu.

Žalba Stefana Mačkića na „ćutanje administracije“ je odbačena.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6091/uni-3.jpg