Navigacija
Viber X logo

Tim „DigiVox“ pobjednik Startap vikenda u Novom Sadu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Tim studentskog preduzeća „DigiVox“, koje se razvilo i djeluje pod mentorstvom Univerzitetskog preduzetničkog  centra Univerziteta u Banjoj Luci, pobjednik je Startap vikenda (Startup weekend), održanog u Novom Sadu krajem oktobra.  

Članovi pobjedničkog tima bili su Aleksandar Čičić, Gradimir Stanković, Ognjen Ranisavić, Milica Jovičić i Srđan Đukić, a komisija je njihovu aplikaciju HiveMind proglasila najboljim sa ubjedljivo najviše glasova (duplo više od drugoplasiranog tima). 

HiveMind – Advanced Beekeeping Management Solution je napredni softver koji će pčelarima omogućiti da lakše sakupljaju podatke, prate genetiku pčela, povećaju prinose i bezbjednost svojih košnica.

"Pobjeda na jednom od najznačajnijih startap događaja u široj regiji potvrda je da Banja Luka ima veliki ljudski potencijal za razvoj našeg grada i regije. Digitalizacija svijeta otvara nam nove mogućnosti o kojima do prije 10 godina nismo ni sanjali. Potrebno je samo uhvatiti se u koštac sa problemom i rješavati ga", ističu u pobjedničkom timu.

Startup weekend je međunarodni događaj koji okuplja mlade preduzetnike iz cijelog svijeta. Tokom 54 sata učesnici intenzivno razvijaju svoje ideje sa ciljem da ih pretvore u pravi biznis. Na kraju samog događaja održava se popularno „pitchovanje“, na kojem timovi dobijaju priliku da pred komisijom prezentuju svoje ideje i projekte.

Pobjednički timovi svake godine dobijaju članstvo u poslovnom inkubatoru u Novom Sadu, kao i ponude investitora. Startup weekend je odlična odskočna daska za razvijanje projekata, a sam događaj se održava u preko 150 država.

Za više informacija posjetite njihov sajt  www.digivox.ba.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5867/Startup-weekend.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5867/logo.png