Navigacija
Viber X logo

Konkurs Ministarstva prosvjete i kulture za dodjelu studentskih stipendija

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je javni konkurs za dodjelu stipendija studentima koji studiraju u Srpskoj. Ukupno će biti dodijeljno 1.000 stipendija, od čega u kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija 730, a u kategoriji ostalih studenata prvog ciklusa 236 stipednija.

Studentima sa invaliditetom sva tri ciklusa koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica biće dodijeljeno 16 stipendija, a studentima prvog ciklusa sa prebivalištem u izrazito nerazvijenim opštinama 18 stipendija.

Visina stipendija po studentu iznosi 2.000 KM, a isplaćuje se tokom 10 mjeseci u iznosu od po 200 KM. Studentima koji studiraju u inostranstvu biće dodijeljeno 70 stipendija i one se isplaćuju jednokratno. Visina stipendije zavisi od broja studenata koji ispunjavaju uslove konkursa, a uglavnom iznosi 2.000 KM na prvom ciklusu studija, 2.500 KM na drugom i 3.500 KM na trećem ciklusu po studentu.

Konkursa je otvoren do 28. novembra, a dostaupan je na portalu Vlade Srpske, odnosno stranici Ministarstva.

Više vinformacija o uslovim konkursa i potrebnoj dokumentaciji za prijavu možete pronaći na pomenutom portalu, na linku: http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpk/JavniPozivi/javnipozivi/Pages/konkurs-za-studentske-stipendije-2016-2017.aspx

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5866/large________________1.jpg