Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Banjoj Luci na 61. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci predstavio je svoju izdavačku djelatnost na 61. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga održanom od 23. do 30. oktobra 2016. godine.

Svoja najreprezentativnija izdanja Univerzitet je, kao i prethodnih godina, predstavio je na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a prezentovano je 16 naučnih  i nastavnih publikacija (sa svake organizacione jedinice po jedna), objavljenih  u posljednjih godinu dana.

Štand na kojem su izložena naša izdanja, 28. oktobra posjetili su rektor prof. dr Milan Mataruga i studenti Univerziteta u Banjoj Luci gdje ih je dočekao direktor Predstavništva RS u Srbiji gospodin Mlađen Cicović. U organizovanoj posjeti Beogradskom sajmu knjiga boravilo je više od 100 studenata Banjalučkog univerziteta, a kao i prethodnih godina njihov odlazak na sajam organizovao je Studentski parlament  uz podršku Univerziteta.

Promocija izdavačke djelatnosti Univerziteta u Banjoj Luci bila je dio nastupa Republike Srpske na 61. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu kojeg je Predstavništvo RS u Srbiji organizovalo uz  podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i u saradnji sa Udruženjem izdavača RS. 

Ovogodišnji nastup Republike Srpske na Beogradskom sajmu knjiga bio je u znaku obilježavanja  stogodišnjice smrti velikana pisane riječi sa ovih prostora Petra Kočića, a odvijao se pod potom „Ideš li rode“. 

Na  najvećem sajmu knjiga u regionu učešće  je uzelo preko 450 domaćih i inostranih izlagača.  Počasni  gost najmasovnije kulturne manifestacije u Srbiji održane pod sloganom  „Knjige u ruke“, bio je Iran.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5840/Prva__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5840/Druga.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5840/treca.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5840/Cetvrta.jpg