Navigacija
Viber X logo

Studenti Pravnog fakulteta u okviru praktične nastave posjetili KPZ na Tunjicama

Univerzitet u Banjoj LuciPravni fakultetOpšte

Studenti treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, već godinama unazad, u okviru aktivnosti iz obaveznog nastavnog predmeta Kriminologija sa penologijom, odlaze u posjetu Kazneno-popravnom zavodu Banja Luka. Prilikom posjete ovoj ustanovi, u pratnji vaspitača i radnika službe obezbjeđenja, studenti i  odgovorna nastavnica na ovom predmetu, profesorica Ivanka Marković, obilaze prostorije u kojima osuđenici borave tokom izdržavanja kazne zatvora. U razgovoru sa osobljem ove ustanove studenti dobiju odgovore na sva pitanja  koja se tiču  načina organizacije života i rada osuđenih lica, svakodnevnih  aktivnosti, radnog angažovanja, kao i  disciplinskih mjera koje se primjenjuju prema njima.

Ove školske godine, tri grupe studenata su u četvrtak, 20. 10. 2016. godine, u pratnji profesorice Marković i asistentice Olivere Ševo, posjetile KPZ na Tunjicama.

Prema riječima profesorice Ivanke Marković, posjeta ovoj ustanovi je višestruko korisna za studente, jer će jedan dio njih svoj profesionalni vijek provesti radeći kao sudija i tom prilikom će izricati i kaznu zatvora. Zato je dobro da studenti, bar na trenutak, osjete atmosferu kazneno-popravne ustanove i da se neposredno upoznaju sa načinom izvršavanja kazne zatvora, istakla je profesorica Marković.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5809/image2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5809/IMG_1438.JPG