Navigacija
Viber X logo

Prijem za počasnog doktora Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Klemensa Jegera

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milan Mataruga sa saradnicima primio je 25. 10. 2016. godine u Rektoratu počasnog doktora Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Klemens Jegera. 

Sastanku su prisustvovali i prorektorica za međunarodnu saradnju prof. dr Biljana Antunović, profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof.dr Valerija Šaula i prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Saša Petković.

Profesoru Jegeru, koji je dekan Visoke škole za ekonomiju i menadžment Univerziteta za primijenjene nauke iz Esena, Njemačka, počasni doktorat dodijeljen je prošle godine za njegove izvanredne zasluge na polju međunarodne promocije našeg univerziteta, kao i na planu stipendiranja naših studenata kroz Fondaciju „Welt der Wunder”.

Naime, upravo je dekan ovog partnerskog univerziteta iz Njemačke inicirao aktivnost dodjele stipendije studentima Univerziteta u Banjoj Luci u cilju poboljšanja njihovog standarda i ohrabrenja za postizanje rezultata u studiranju i vannastavnim aktivnostima.

Pomenute stipendije uručuju se već treću godinu zaredom i za to vrijeme preko fondacije „Welt der Wunder” obezbijeđene su jednokratne stipendije za 175 naših studenata.

Sastanak u Rektoratu bio je prilika da se predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci još jednom zahvale profesoru Jegeru na podršci i pomoći koju pruža našem Univerzitetu i studentima, ali i da se razgovara o budućim aktivnostima na planu saradnje dvije visokoškolske ustanove  koja je započela 2013. godine potpisivanjem bilateralnog sporazuma, a nastavljena kroz Erasmus+ plus program razmjene.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5831/jeger-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5831/jegar-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5831/jeger-4.jpg