Navigacija
Viber X logo

Pravni stručnjaci iz Čilea održali predavanje na Pravnom fakultetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Čile iz Santijaga, Prof. dr Huan Pablo Manjalič (Juan Pablo Mañalich), ekspert za ljudska prava i krivično pravo, te predstavnik Direkcije za ljudska prava Ministarstva inostranih poslova Čilea Alehandro Salinas (Alejandro Salinas), pravni stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom u međunarodnom pravu i zaštiti ljudskih prava, održali su 04. oktobra 2016. predavanje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Predavanju je prisustvovao i g. Karlos Gahardo (Carlos Gajardo), konzul u Ambasadi Čilea u Budimpešti, nadležnoj i za područje Bosne i Hercegovine.

Zanimljiva izlaganja gostiju iz Čilea na temu „Jačanje institucija i upravljanja kroz pomirenje: čileansko iskustvo i njegova moguća primjena u drugim državama i teritorijama” pratili su studenti i asistenti na četvrtoj godini Pravog fakulteta.

Goste su prethodno primile prof. dr Valerija Šaula i prof. dr Ljiljana Mijović i, u ime rektora Univerziteta i dekana Pravnog fakulteta, poželjele im dobrodošlicu na naš Univerzitet, nakon čega su u pratnji domaćina obišli prostorije Pravnog Fakulteta.

Nakon predavanja, pravni stručnjaci iz Čilea, uputili su se u Narodnu skupštinu Republike Srpske na sastanak koji im je organizovao Univerzitet u Banjoj Luci , a tokom kojeg su sa generalnim sekretarom NSRS g. Markom Aćićem razgovaraali o državno-pravnom i teritorijalnom uređenje Bosne i Hercegovine kao i o dostignutom stepenu poštovanja ljudskih prava.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5748/Prva.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5748/treca.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5748/druga.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5748/cetvrta.JPG