Navigacija
Viber X logo

Peta međunarodna naučna konferencija REDETE 2016

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu organizuje petu međunarodnu naučnu konferenciju prepoznatljivu pod skraćenom nazivu REDETE (Researching Economic Development and Entrepreneurship in Transition Economies- Istraživanje ekonomskog razvoja i preduzetništva u tranzicionim privredama).

Konferencija REDETE 2016. biće održana od 28. do 30. oktobra 2016. godine na Ekonomskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu. 

Tema ovogodišnjeg skupa glasi: da li je slobodna trgovina prihvatljiva za zemlje u tranziciji i zemlje u razvoju;  a odgovor na ovo pitanje ponudiće  istraživači iz 20-ak zemalja kroz nekoliko paralelnih sesija.

U okviru konferencije biće održana i radionica tokom koje će iskusniji autori podučavati  mlade istraživače kako  da napišu dobar istraživački rad i objave ga u renomiranim časopisima. 

Konferencija REDETE jedna je o najznačajnijih  međunarodnih naučnih ekonomskih  konferencija u ovom dijelu Evrope,  a prepoznatljiva je po tome što iz godine u godinu okuplja najeminentnije naučnike i istraživače čiji je fokus interesovanja  ekonomski razvoja i preduzetništvo u tranzicionim privredama, kao i po tome  što skup nudi naučno utemeljena  rješenja konkretnih problema u navedenoj oblasti. 

Prethodna konferencija REDETE 2015, održana je u Gracu, Austrija, a okupila je oko 220 učesnika iz 20 zemalja, dok su prve tri održane u Banjoj Luci, te su bile jednako uspješne.

Više informacija o konferenciji REDETE 2016 možete pronaći na internet stranici konferencije www.redete.org.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5798/Untitled-2.jpg