Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 48. sjednice Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice Upravni odborUniverzitet u Banjoj Luci

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci na 48. sjednici održanoj 18. oktobra 2016. godine, prihvatio je Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Univerziteta u Banjoj Luci u članu 135. i članu 145.

Nakon razmatranja, Upravni odbor je usvojio  Programa mjera i aktivnosti sa ciljem poboljšanja finansijskog poslovanja Univerziteta u Banjoj Luci, te će isti biti proslijeđen organizacionim jedinicama. 

Na istoj sjednici UO je usvojio Pravilnik o radu Univerziteta u Banjoj Luci, kao i Pravilnik o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti Univerzitetu u Banjoj Luci, te je donio odluku o imenovanju Disciplinske komisiju u sastavu: doc. dr Željko Račić (predsjednik komisije), doc. dr Slavko Šajić (član), Svetislav Jokić (član) i sekretra organizacione jedinice  na kojoj je raspoređen radnika protiv kojeg se vodi disciplinsku postupka, te doc. dr Željko Savanović (zamjenik predsjednika), mr Blanka Škipina (zamjenik člana), Nikola Kutić (zamjenik člana), te Branka Kovačević (zamjenik člana).

Na sjednici je razmatran i usvojen  Pravilnik o načinu i rokovima vršenja popisa i usklađivanja knjigovodstvenog stanja sa stvarnim stanjem imovine i obaveza na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Takođe, usvojen je i Izvještaja o realizaciji plana javnih nabavki na Univerzitetu u Banjoj Luci za period januar – septembar 2016. godine, te je donesena Odluka  o pokretanju postupka javne nabavke i Rješenje o imenovanju komisije za javnu nabavku računarske opreme, kao i tonera i ketridža za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci.

Upravni odbor je prihvatio inicijativu Medicinskog fakulteta za izgradnju objekta u sklopu Medicinskog fakulteta, studijski program Stomatologija, na lokaciji Univerzitetski grad, Bulevar vojvode Petra Bojovića; te je pokrenuo proceduru izmjene Regulacionog plana Univerzitetskog grada u smislu promjene namjene već planiranog objekta u okviru zgrade studijskog programa stomatologija. 

Takođe, prihvaćen je Prijedlog Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci za utvrđivanje visine školarine za dodatni upis studenata na studijski program Medicina koji bi sufinansirali svoje studije, te je upućen poziv ostalim organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjoj Luci, da u što skorije vrijeme, iskažu svoje potrebe za ovakvim načinom upisa studenata u akademsku 2016/2017. godinu . 

U nastavku sjednice, Upravni odbor je dao saglasnost za zaključivanje više memoranduma i sporazuma o saradnji, i to:
- Memoranduma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i  Tehničkog univerziteta Kluž-Napoka (Rumunija);
- Međuuniverzitetskog sporazuma između programskih i partnerskih zemalja u programu Erasmus +  (KA1 Razmjena studenata i osoblja) između Univerziteta u Banjoj Luci (Mašinski fakultet) i Tehničkog univerziteta Kluž-Napoka (Rumunija);
- Međuuniverzitetskog sporazuma između programskih i partnerskih zemalja u programu Erasmus + (KA1 Razmjena studenata i osoblja) između Univerziteta u Banjoj Luci (Mašinski fakultet) i Politehničkog univerziteta u Temišvaru (Rumunija);
- Sporazuma o saradnji između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i
Udruženja IT Klastera, Banja Luka;
- Sporazuma o saradnji između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci 
Privredne komore Republike Srpske, Područne privredne komore, Banja Luka;
- Sporazuma o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u
Banjoj Luci i Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu;te
- Sporazuma o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u
Banjoj Luci i Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Upravni odbor je donio Odluku o odobravanju službenog putovanja rektoru Univerziteta u Banjoj Luci u Kinu.

Takođe, prihvatio je informaciju finansijskog direktora Univerziteta u Banjoj Luci o korišćenju objekata Univerzitetske sportske dvorane, kao i prijedlog da se svi otvoreni i zatvoreni sportski tereni u  kampusu koji su do sada bili u  okviru sektora  materijalno-finansijskih poslova, do donošenja novog pravilnika o sistematizaciji,  stavljaju na upravljanje Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta.  

Žalba prof. dr Sime Vukovića na Rješenje rektora Univerziteta od 24.08.2016. godine, o poništenju Odluke, kao i Žalba na Rješenje rektora Univerziteta od 15.09.2016. godine, o otpremnini - su odbijene.  

Odbačena je i Žalba Stefana Mačkića na „ćutanje“ rektora Univerziteta u Banjoj Luci od 03.10.2016. godine.

Nakon razmatranja  Zaključka Proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjoj Luci, Upravni odbor je donio Odluku o obavljanju pripravničkog staža najboljih diplomiranih studenata -dobitnika Zlatne značke Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5830/uni-2.jpg