Navigacija
Viber X logo

Dan Poljoprivrednog fakultetu UNBL obilježen svečanom dodjelom diploma 

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci obilježio je 10. oktobra 2016. godine 24 godine  postojanja i uspješnog rada. 

Centralni  događaj u okviru obilježavanja Dana Fakulteta bila je svečana dodjela diploma upriličena u Banskom dvoru, na kojoj su promovisana 83  diplomirana inženjera poljoprivrede i 8 magistara i mastera poljoprivrednih nauka.

Diplome je uručio dekan Poljoprivrednog fakulteta  prof. dr Nikola Mićić zajedno sa prodekanom za nastavu prof. dr Stojom Jotanović, te novopečenim magistrima, masterima i diplomcima poželio profesionalnu i ličnu sreću. 

Svečanost dodjele diploma istovremeno je bila prilika da se najboljim studentima na prvom i drugom ciklusu studija, Dajani Vasilić i Dragoslavi Bjelošević uruče nagrade.

Uz čestitke povodom uručenja diploma, dekan je mladim inženjerima poljoprivrede poručio da nastave dalje školovanje upisivanjem master studija. 

„Bez obzira što vam na diplomi piše diplomirani morate znati da je to samo jedna stepenica u vašem obrazovanju i da morate nastaviti dalje. Naše društvo je u značajnim promjenama i u takvom društvu ni 180 ECST, ni 240 ECTS bodova nisu diploma visokog obrazovanja. Danas diplomu visokog obrazovanja stiču oni studenti koji imaju diplomu sa 300 ECTS bodova, a to su magistri.

Ovo je posebno važno zbog toga što se  nalazimo pred vratima EU u kojoj sa diplomom prvog ciklusa nećete moći napraviti neki ozbiljniji angažman  u institucijama koje se budu morale formirati na putu  našeg pristup EU“, istakao je dekan, dodajući da je Poljoprivredni fakultet prvi uveo master studije po Bolonjskom principu, te da je razvio 17 laboratorija u kojima se mogu raditi vrhunska istraživanja.

Osim odličnih laboratorijskih uslova, dekan je istakao da se Fakultet može pohvaliti i odličnim kadrom koji je sam izgradio: „Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci  ima najmlađi nastavni kadar , svi naši profesori imaju radove  u časopisima na SCI listi i referentni su za brojna istraživanja koja možete provoditi u nastavku svog obrazovanja. Dokaz da naš fakultet pruža dobra znanja jeste i taj što je 25 naših ljudi otišlo vani i magistriralo,  potom su se vratili  i svi učestvuju u nastavnom procesu. Zato još jednom želim da vam poručim da iskoristite sve ove mogućnosti koje nudi Fakultet i nastavite svoje školovanje“.

U ime Univerziteta, prisutne goste, a posebno mlade inženjere poljoprivrede pozdravio je prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj prof.dr Radoslav Gajanin,. „Mlade kolege, čestitam vam na uspješnom završetku jednog značajnog  segmenta vašeg obrazovanja. Diplome koje vam se danas uručuju predstavljaju potvrdu da ste osposobljeni da unaprijedite poljoprivrednu proizvodnju u Republici Srpskoj. Takođe, od vas se očekuje da budete nosioci razvoja poljoprivrede , oni koji će usvajati i voditi standarde u proizvodnji, obezbijediti kvalitetniju proizvodnju i povećati proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda“, istakao je prorektor Gajanin, te uz čestitke  povodom obilježavanja 24 godine uspješnog rada Poljoprivrednog fakulteta, naglasio da je „Poljoprivredni fakultet kao značajna članica Univerziteta u Banjoj Luci  nosilac obrazovanja i razvoja u oblasti poljoprivrede u Republici Srpskoj“.

U ime Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prisutnima se obratio pomoćnik ministra doc. dr Boris Pašalić koji je poručio da će resorno ministarstvo kao i do sada nastojati da pomogne diplomiranim inženjerima poljoprivrede kroz razne projekte i druge vidove podrške.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5787/Picture_527.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5787/Picture_541.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5787/Picture_546.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5787/Picture_507.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5787/Picture_478.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5787/Picture_471.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5787/Picture_465.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5787/Picture_502.jpg