Navigacija
Viber X logo

Svečana promocija diplomiranih studenata Akademije umjetnosti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci 15. 09. 2016. godine održana je svečana promocija 15 magistara i mastera i 36 diplomiranih studenata prvog ciklusa studija.

Diplome je uručio dekan Akademije prof. dr Luka Kecman zajedno sa prodekanima, te novopečenim magistrima, masterima i diplomcima poželio profesionalnu i ličnu sreću: „Vi ste završili jedan ciklus u svom životu i sada vam predstoji borba. Mi smo se potrudili da vam tokom ovog školovanja obezbedimo sve ono što vam je neophodno za dalji umetnički rad. Drugim rečima, dala smo vam zanat u ruke, a na vama je sada da osvajate nove umetničke prostore. Takođe, trudili smo se da vam usadimo neke vrednosti koje će vas činiti ljudima. Nadam se da ste svesni i jednog i drugoga i da ćete što pre pronađete sebe u poslu i da dokažete da ste otišli sa Akademije sa znanjem koje će vas preporučiti u profesionalnim krugovima“.

Svojevrstan kuriozitet predstavlja podatak da je na današnjoj promociji, diploma uručena i poznatoj književnici i glumici Dari Stojiljković koja je zvanje mastera stekla u svojoj 80. godini, što je potvrda teze da za sticanje znanja ne postoji starosna granica.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5666/Prva__2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5666/IMG_3097.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5666/IMG_3105.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5666/IMG_3114.JPG