Navigacija
Viber X logo

Razmjena akademskog osoblja u programu ERAZMUS + sa Univerzitetom iz Granade

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Od 12-16.09.2016. godine u akademskoj razmjeni na Univerzitetu u Banjoj Luci boravi prof. dr Valentin Molina, stručnjak u oblasti poslovne organizacije, menadžmenta i srodnih disciplina na Ekonomskom fakultetu Univerziteta iz Granade (Španija). Profesor Molina boravi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, u okviru programa međunarodne razmjene Erasmus+, na osnovu Ugovora koji je potpisan između dva univerziteta 2016. godine.

Ovaj ugovor omogućava akademskom i administrativnom osoblju, kao i studentima, da koriste pogodnosti sticanja iskustva i znanja na partnerskom stranom univerzitetu.

Gosta iz Granade je, u ime prof. dr Milana Mataruge,rektora Univerziteta u Banjoj Luci, dana 13.09.2016. godine, primila prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, koja je upoznala prof. dr Molinu sa dosadašnjom saradnjom između dva univerziteta u okviru programa Erasmus Mundus (JoinEU-SEE), kada su nekoliko nastavnika i studenata, kao i viši stručni saradnik za međunarodnu saradnju u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci (Jelena Rožić, ma), boravili na usavršavanju na Univerzitetu u Granadi.

Tokom boravka na Univerzitetu u Banjoj Luci, gost iz Španije će se sastati i sa dekanom Ekonomskog fakulteta prof. dr Stankom Stanićem, sa kolegama i studentima na Ekonomskom fakultetu, a njegov domaćin na tom fakultetu je doc. dr Igor Todorović, koji će i sam boraviti u akademskoj razmjeni na Univerzitetu u Granadi tokom 2016. godine.

Ponovo podsjećamo da je Univerzitet u Banjoj Luci tokom prve godine učešća u programu razmjene Erazmus + sklopio do sada 11 međuinstitucionalnih sporazuma o razmjeni osoblja i studenata (KA1) sa isto toliko univerziteta iz Njemačke, Italije, Francuske, Španije, Bugarske, Slovenije, Poljske i Austrije, a novi ugovori sa visokoškolskim ustanovama iz Poljske, Bugarske, Rumunije, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Italije, Belgije, Holandije i drugih članica Evropske unije su u pripremi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5654/GRANADAslika_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5654/GRANADAslika_3.jpg