Navigacija
Viber X logo

Prijem za delegaciju FIEP Evrope

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milan Mataruga i prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Valerija Šaula primili su danas u Rektoratu predsjednika FIEP Evrope prof. dr Branislava Antalu i druge visoke predstavnike ove međunarodne federacije koji od 14. do 18. septembra 2016. godine učestvuju na XI FIEP evropskom kongresu u organizaciji Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci.

Pored profesora Antale, delegaciju su činili generalni sekretar FIEP Evrope doc. dr Dario Novak, predsjednik sekcije FIEP Evropa -Novi lideri dr. Gabriela Olosova, te prof. dr Mingkai Čin, a sastanku u Rektoratu prisustvovali su i dekan FFVS UNIBL prof. dr Simo Vuković, kao i prodekan ovog fakulteta za naučnoistraživački rad i ujedno predsjednik Naučnog odbora XI FIEP evropskog kongresa, prof. dr Slobodan Simović.

Retor Mataruga je još jednom iskoristio priliku da se predsjedniku Antali i ostalim gostima zahvali što su upravo Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci povjerili organizaciju jednog ovakvog međunarodnog skupa, dok je prorektorica Šaula goste upoznala sa aktivnostima našeg Univerziteta u domenu međunarodne saradnje, kao i naučnoistraživačkog rada, među kojima važno mjesto zauzimaju i naučni skupovi međunarodnog karaktera kao što je i pomenuti kongres.

Predsjednik Antala se zahvalio na ukazanom gostoprimstvu i čestitao rukovodstvu Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta na organizaciji Skupa, izražavajući uvjerenje da će i ovaj skup, kao i svi prethodni kongresi i konferencije ove međunarodne federacije osnovane 1923. godine, dodatno doprinijeti promociji obrazovanja u oblasti sporta, rekreacije i uopšte fizičkih aktivnosti, što je i bio primarni cilj osnivanja FIEP prije skoro sto godina.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5673/IMG_3201.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5673/IMG_3200.JPG