Navigacija
Viber X logo

Održana prezentacija ‘‘Otvoreni obrazovni resursi i e-učenje”

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, 07. jula 2016. godine održana je prezentacije pod nazivom ‘‘Otvoreni obrazovni resursi i e-učenje”. Organizatori događaja bili su Arhitektonsko-građevinsko- geodetski i Mašinski fakulteti Univerziteta u Banjoj Luci, a prezentacija je upriličena kako bi se studenti i nastavnici Univerziteta upoznali sa prednostima elektronski podržanog učenja i otvorenih obrazovnih sadržaja.

Šta je to e-učenje, kakva je njegova uloga u razvoju obrazovanja, koje su prednosti ovakvog učenja, šta su otvoreni obrazovni resursi i koje su efekti njihovog korištenja, samo su neka od pitanja na koja su prisutni imali priliku da čuju odgovore tokom prezentacije.

Takođe, mogli su da saznaju dokle je stigla Republika Srpska i Bosna i Hercegovina, kao i Univerzitet u Banjoj Luci kada je riječ o ovom vidu sticanja znanja , ali i da dobiju konkretne smjernice za uspješno e-učenje i korištenje otvorenih obrazovnih resursa.

Tokom prezentacije predstavljeni su ciljevi i do sada postignuti rezultati u okviru Tempus projekta skraćenog naziva BAEKTEL (Blending Academic and Entrepreneurial Knowledge in Technology enhanced Learning; http://baektel.eu), te je predstavljena Multimedijalna laboratorije Mašinskog fakulteta za učenje na daljinu.

Prezentaciji je prisustvovala i prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci koja je prisutne pozdravila u svoje i u ime rektora Univerzitet. Prof. Šaula se zahvalila timu mladih stručnjaka sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Mašinskog fakulteta na organizaciji prezentacije na temu e-učenja, naglašavajući da su oni kroz rad na pomenutom projektu postavili temelje nečega što definitivno predstavlja budućnost kada je riječ o razvoju Univerziteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5519/Prva.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5519/druga.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5519/treca.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5519/cetvrta.JPG