Navigacija
Viber X logo

Monitoring sastanak u okviru STINT Erasmus+ projekta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U cilju praćena rezultata Erasmus+ projekta ''Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju u BiH'' – STINT (Strengthening of Internationalisation in B&H Higher Education), na Univerzitetu u Sarajevu, 30.06.2016. godine održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnik Izvršne agencije za obrazovanje i kulturu Evropske komisije iz Brisela (EACEA), g. Franko Burđo (Franco Burgio), rukovodilac Erasmus + kancelarije u BiH, g. Suad Muhibić, koordinator projekta sa Univerziteta u Luvenu, Belgija, g. Gert de Lepeler (Geert De Lepeleer) i predstavnici svih partnerskih institucija u BiH (8 javnih univerziteta, 2 ministarstva, 2 agencije i 1 centar).

Na sastanku održanom u Rektoratu Univerziteta akcenat je stavljen na predstavljanje dosadašnjih projektnih aktivnosti i planovima za naredni period, kao i na uspostavljenim mehanizmima i procedurama koordinacije, upravljanja projektom i obezbjeđenja kvaliteta. 
Projekat će biti realizovan u trajanju od tri godine (oktobar 2015. – oktobar 2018. godine). Glavni cilj projekta je unapređenje oblasti međunarodne saradnje svih javnih univerziteta u BiH.
Više detalja o projektu, partnerima i aktivnostima vidjeti na http://stint-project.net/
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5498/1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5498/2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5498/3.jpg