Navigacija
Viber X logo

Inostrani praktikanti posjetili Univerzitet u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci, 13. jul 2016. godine  posjetilo je  tridesetak studenata iz 14 zemalja svijeta koji u okviru projekta „RevolutiON“, kao praktikanti  Lokalne kancelarije AIESEC  Banja Luka, obavljaju volontersku praksu u Banjoj Luci, Prijedoru, Prnjavoru i Teslići.

Za strane studente iz  Grčke, Rumunije, Portugala, Indije, Indonezije, Rusije, Italije, Srbije, Nikaragve, Turske, Azerbejdžana, Makedonije, Kine i Ukrajine, u Rektoratu Univerziteta organizovan je prijem i prezentacija tokom koje su imali priliku da od Jelene Rožić višeg stručnog saradnik za međunarodnu saradnju  saznaju više o našem Univerzitetu,  kao i aktivnostima na planu međunarodne saradnje, s akcentom na onima u kojima učestvuju studenti.

Gostima je dobrodošlicu na Univerzitet u Banjoj Luci  poželio i rektor prof. dr Milan Mataruga te izrazio očekivanje da će sa našeg Univerziteta i  iz Grada Banje Luke ponijeti najljepše uspomene koje će ih motivisati da ponovo dođu. Rektor je naglasio da je njihova posjeta  prilika da uspostave kontakte sa studentima našeg fakultetu, da postave temelj za eventualno učešće u zajedničkim projektima, te da se upoznaju sa mogućnostima učešća na naučno-stručnom skupu „Studenti u susret nauci“  kojeg  Studentski parlament našeg Univerziteta tradicionalno organizuje već devetu godinu zaredom.

Praktikante je u ime Studentskog parlamenta i Unije studenata Republike Srpske pozdravio generalni sekretara Unije Ratko Savić, koji im je ukratko predstavio ovo studentsko tijelo i aktivnosti kojima se bave. Druženje sa studentima nastavljeno je u restoranu „Slobodni um“ gdje je za njih organizovan ručak.

Narednih nedjelja, tačnije do 22. avgusta, studenti iz stranih zemalja imaće priliku da volontiraju u više institucija u pomenutim gradovima RS, te da kroz osmišljavanje  i imlementaciju novih marketinških strategija u okviru projekta „RevolutiON“ rade na približavanju kulture mladim ljudima.

Tokom realizacije projekta članovi lokalne kancelarije AIESEC u saradnji  sa Unijom studenata Republike Srpske organizovaće za praktikante pripremne seminare  i interkulturalne večeri.  Marketinške strategije kao konačan  rezultat rada praktikanata biće predstavljene na završnoj svečanosti, te dostavljene institucija u kojima su volontirali.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5535/prva.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5535/druga.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5535/treca.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5535/cetvrta.JPG