Navigacija
Viber X logo

Delegacija grada Dejtona posjetila Univerzitet u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milan Mataruga primio je danas u Rektoratu visoku delegaciju grada Dejtona, Ohajo, SAD koju je predvodila gradonačelnica gospođa Nan Veli (Nan Vhaley). Sastanku su ispred domaćina prisustvovali i prof. dr Darko Radić, prodekan za nastavu Pravnog fakulteta i Jelena Rožić, viši stručni saradnik za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci.

Delegaciju iz Amerike činilo je 25 članova gradskog parlamenta, zaposlenih u različitim institucijama, među njima i univerzitetski profesori koji su izrazili interes da uspostave kontakte sa predstavnicima Univerziteta u Banjoj Luci, pa je današnji sastanak bio prilika da se iz prve ruke upoznaju sa našom institucijom i razgovaraju o potencijalnoj saradnji.

Podsjećajući da je u novembru prošle godine u Dejtonu potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji sa gradonačelnicima Banje Luke, Sarajeva i Mostara i da je njime predviđena i saradnja na nivou univerziteta, gradonačelnica Dejtona je istakla da je ova posjeta organizovana upravo zato da bi se razgovaralo o konkretnim vidovim saradnje, poput studentske razmjene.

Rektor prof. dr Milan Mataruga je podržao prijedlog da se saradnja, između ostalog, realizuje kroz odlazak naših studenata na univerzitete u Dejtonu, ali i obrnuto, te se zahvalio na izraženom interesovanju za uspostavljanje saradnje sa različitim fakultetima našeg Univerziteta.

Rektor je podsjetio da se na Univerzitetu u Banjoj Luci ovih dana razgovara o pokretanju novih studijskih programa koji bi u cjelosti bili na engleskom jeziku i koji bi privukli međunarodne studente na naš Univerzitet, te izrazio očekivanje da bi se i profesori iz Dejtona mogli uključiti u nastavni proces i prenijeti svoja znanja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5508/PRva.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5508/cetvrta.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5508/treca.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5508/druga.JPG