Navigacija
Viber X logo

Poziv na onlajn  konferenciju iz oblasti  međunarodne bezbjednosti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U organizaciji Kluba studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci i Akademije nacionalnog razvoja Beograd , 23. 04. 2016. godine, s početkom u 11.00 časova biće održana prva besplatna onlajn panel diskusija  na temu izazova militarizacije i naoružavanja u svemiru sa aspekta međunarodnih odnosa, bezbjednosti i svemirskog prava. 

Debata pod nazivom  “Militarizacija i naoružavanje u svemiru kao izvor nestabilnosti međunarodnog sistema“, organizuje se u okviru projekta IRhub.org koji teži da omogući širu diskusiju i popularizaciju zanimljivih tema iz oblasti međunarodnih odnosa.

O temi će govoriti stručnjaci iz oblasti međunarodne bezbjednosti, međunarodnih odnosa i tema srodnih astronautici: Dr. Lucas Pereira Rezende (Profesor univerziteta u Santa Katarini, Brazil); Dr Björn Alexander Düben (profesor Đilin Univerziteta u NR Kini); gospodin Marino Tumpić (predsednik AU Vidulini i pokretač  astronautika.com, iz Hrvatske), te doktorand Sundaran Rajasimman (objavio više naučnih radova na ovu temu, iz Indije). Moderator je  Filip Čolaković (predsjednik UO Akademije nacionalnog razvoja). 

Posebno vrijeme biće izdvojeno za pitanja i komentare učesnika.

Težnja organizatora je da zainteresovanoj javnosti omogući da stekne bolji uvid o prijetnjama po bezbjednost ali i potencijalne druge uticaje na odnose između država koje raspolažu kapacitetima za slanje opreme, ljudstva i istraživanja svemira.

Prethodna prijava je neophodna, a vrši se slanjem obrasca sa sljedećeg linka: https://attendee.gotowebinar.com/register/4997542406037545731

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5324/klub-studenata.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5324/Filip_2.jpg