Navigacija
Viber X logo

Posjeta partnera iz Njemačke Univerzitetu u Banjoj Luci

Opšte

Dana 06.04.2016. godine u prostorijama Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, u okviru provođenja aktivnosti iz Sporazuma o saradnji koji je 04.3.2013. godine Univerzitet u Banjoj Luci potpisao sa FOM - Visokom školom za ekonomiju i menadžment Univerziteta za primjenjene nauke iz Esena (Njemačka) i Međunarodnom poslovnom visokom školom Fontys iz Fenloa (Holandija), održan je radni sastanak partnera iz Njemačke sa studentima koji su se prijavili za dodjelu jednokratne stipendije koju dodjeljuje Fondacija „Welt der Wunder” iz Njemačke. 

Partnerski unierzitet iz Njemačke je inicirao aktivnost dodjele jednokratne stipendije studentima Univerziteta u Banjoj Luci, u svrhe poboljšanja njihovog standarda i kao ohrabrenje za postizanje dobrih rezultata u studiranju i vannastavnim aktivnostima.

Cilj sastanka je bio upoznavanje sa studentima koji su se prijavili za ovu novčanu donaciju, razgovor o dinamici realizacije projekta doniranja pomoći studentima, ali i upoznavanje šire javnosti sa ovim programom pomoći, te davanje primjera drugim institucijama i partnerima da osmisle i realizuju slične akcije podrške studentima.

Ukupan iznos donacije koju obezbjeđuje Fondacija iz Njemačke „Welt der Wunder” u 2016. godini je je 15.000 evra, a ovo je već treća godina kako partner iz Njemačke obezbjeđuje sredsta za ovu namjenu.

Dekani Visoke škole za ekonomiju i menadžment Univerziteta za primjenjene nauke iz Esena prof. dr Klemens Jeger i prof. dr Erik Frer sastali su se, istog dana  i sa prof. dr Stankom Stanićem, rektorom, prof. dr Valerijom Šaulom, prorektorom Univerziteta u Banjoj Luci, te sa prodekanom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Sašom Petkovićem, kojom prilikom je razgovarano o budućim aktivnostima saradnje dvije visokoškolske ustanove.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5276/WdWslika1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5276/WdWslika2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5276/WdWslika4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5276/WdWslika3.jpg