Navigacija
Viber X logo

Sastanak predstavnika Univerzitetske agencije za frankofoniju (AUF) sa frankofonim nastavnicima i studentima Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 23. marta 2016. godine u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (sala 29) održaće se sastanak predstavnika Univerzitetske agencije za frankofoniju (AUF) i frankofonih nastavnika i studenata Univerziteta u Banjoj Luci. Sastanak sa studentima će se održati u terminu od 14 do 15 a sa nastavnicima od 15 do 16 časova, nakon čega će uslijediti razgovor ambasadorke Francuske, njene ekselencije g-đe Kler Bodoni sa prorektorom za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, prof.dr Valerijom Šaulom, kao i konferencija za medije.

Podsjećamo da je Univerzitet u Banjoj Luci od 15. januara 2016. godine član Univerzitetske agencije za frankofoniju,  te da njegovi zaposleni i studenti mogu učestvovati na svim konkursima koje raspisuje ova prestižna organizacija. 

Stoga pozivamo sve zaposlene i studente da prisustvuju razgovoru sa predstavnicima AUF kako bi se informisali o mogućnostima stipendiranih boravaka u inostranstvu, kao i o mogućnostima  dobijanja finansijske pomoći od Agencije u druge naučne svrhe.

Univerzitetska agencija za frankofoniju dodjeljuje novčana sredstva za razvoj visokog obrazovanja iz svih naučnih oblasti pod uslovom da je francuski jezik radni jezik provođenja projekata za koji se sredstva potražuju. Pored toga, AUF tokom cijele godine objavljuje konkurse za studente i univerzitetski kadar na svojoj zvaničnoj stranici koju je moguće konsultovati i na engleskom jeziku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5205/g-0130-logo-auf-eps-2008-08-pantone.eps-1_3.jpg.300x300_q85_upscale.jpg