Navigacija
Viber X logo

Monitoring posjeta u okviru CONGRAD TEMPUS projekta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U cilju praćena rezultata regionalnog TEMPUS projekta – CONGRAD (Conducting graduate surveys and improving alumni services for enhanced strategic management and quality improvement), na Univerzitetu u Banjoj Luci, 14.03. 2016. godine  je organizovan sastanak kojem su prisustvovali Suad Muhibić, rukovodilac  Erasmus+ kancelarije u Bosni i Hercegovini i institucionalni koordinatori projekta : prof. dr Draško Marinković, prorektor Univerziteta u Banjoj Luci i prof. dr Aida Crnkić sa Univerziteta u Tuzli, sa saradnicima.

Na sastanku održanom u Rektoratu Univerziteta akcenat je stavljen na procjenu održivosti i uticaja projekta realizovanog u  periodu 2012-2014. godine.

Riječ je o prvom projektu te vrste koji je, u saradnji sa četiri univerziteta iz Evropske unije (Njemačke, Češke, Finske i Španije), sproveden na visokoobrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori  sa namjerom da se istraži kako diplomirani studenti ocjenjuju kvalitet stečenog obrazovanja, te sa kakvim uspjehom su dolazili do zaposlenja po završetku školovanja.

U projektu čiji je jedan od partnera bio i Univerzitet u Banjoj Luci, učestvovalo je ukupno 14 visokoobrazovnih ustanova i jedna nezavisna istraživačka organizaciju, dok je koordinator projekta bio  Univerzitet iz Bilefelda (Njemačka).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5194/prva.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5194/treca.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5194/druga.JPG